Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hallottátok ti is ezt?

Hallottátok ti is ezt?

Figyelt kérdés
Állítólag olyan szúnyogok vannak mostanában nálunk az országban, amik valamilyen fertőzéses betegséget hordoznak magukban, és évek múlva -ha egyszer megcsípett- súlyosabb betegség is elő jöhet a csípés miatt. Hatalmas csípések lesznek a bőrön, tíz forintos nagyságú duzzanattal és csurom vörös.
2012. júl. 3. 14:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ezt nem hallottam, de én évek óta allergiás vagyok a szúnyogcsípésre, pontosabban valamelyik szúnyogirtóra, amivel irtják őket, de nem tudni melyikre, és nekem már ilyen 1-1 csípés helye.
2012. júl. 3. 14:33
 2/13 anonim ***** válasza:
 3/13 anonim ***** válasza:
62%
Kamu. Majd erre is kitalálnak egy oltást, ami "megelőzi", mint a h1n1-re, ami szintén beetetés volt.
 4/13 anonim ***** válasza:

Halottam, hogy van ilyen.

Anyósomat a napokban megcsipkodta néhány szúnyog a kertben és iszonyatosan nézett ki utána, nem 10 forintos nagyságú duzzanat volt rajta, hanem tenyérnyi csúnya vörös duzzanatok. Persze azt nem állítom, hogy ez a fajta szúnyog tette.

2012. júl. 3. 14:36
 5/13 anonim ***** válasza:
Engem is a napokban csíptek össze szúnyogok,volt ami 1-2 forintos nagyságú, de akadt jóval nagyobb is, kb egy átlagos tenyér nagyság..vörösek voltak,viszkettek,de engem már tavaly is,azelőtt is csíptek hasonlóra,szóval kétlem hogy új állatmutációról van szó.
2012. júl. 3. 14:41
 6/13 anonim ***** válasza:
2,5 éves lányomat nagyon szeretik a szúnyogok, és minden szúnyogcsípés nagyon csúnya lesz neki, bedagad, vörös, nagyon viszket neki, kalciumozzuk, fenistilezzük, van, hogy éjszakára le kell ragasztanom, mert álmában elvakarja, és nagyon nehezen múlik. Doktornő azt mondta a növényvédőszerektől, permetszerektől ilyenek mostanában a szúnyogcsípések, és az is lehet, hogy a lányom alapból is érzékenyebb rájuk. annyit tudunk tenni, hogy próbáljuk megelőzni a csípéseket. Szerintem ez a későbbi betegség hülyeség, kamu az egész.
2012. júl. 3. 14:48
 7/13 anonim ***** válasza:

A férjemet megcsípta egy ilyen szúnyog, másnap mentünk az ügyeletre, mert már a a hóna alatt volt a piros csík.

A fiamat is megcsípte ugyanilyen, őt kötözésre horduk, olyan szinten elfertőződött, de neki nem kellett tetanusz, mert még védett volt az oltástól.

2012. júl. 3. 14:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez a fajta szúnyog csak délen fordult eddig elő, és kizárólag állatot csípett meg, embert nem.

Ettől függetlenül létezik, és még csak nem is nagy meglepetés a megjelenése. Afrikában nagyon sok ilyen szúnyog fordul elő, és elég sok embert érint az általa terjesztett betegség. Ahogy tolódnak az égövek, úgy fog nálunk is megjelenni, de nem lesz vele gond, mert sima rovarriasztó már elzavarja, és a repülési magassága max. 2-3 méter.

Azokat veszélyezteti inkább, akik földközelben közlekednek (kutyák) vagy ott alszanak (afrikai törzsek).

Még jó pár év el fog telni, mire megjelenik itt teljesen, mert a hideg tél nem tesz neki jót:)

És addigra majd kitalálják, hogyan gyógyítsák ezt a betegséget.

2012. júl. 3. 15:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Hallottam, tuti nem kamu, a kolléganőmet megcsípte egy és antibiotikumot kellett szednie rá

A klímaváltozás miatt a mi szúnyogaink élettere északabbra tevődött, mi meg megkaptuk a mediterrán szúnyogokat

De a mai időjárás alapján akár cecelégy is lehetne itt!

2012. júl. 3. 15:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Délen? Baranya, én így szeretlek :S
2012. júl. 3. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!