Mit hallottatok erről?
Figyelt kérdés
Igaz az,hogy amelyik gyerek az adott év augusztus 31-ig betölti a 6 évet,annak menni kell iskolába szeptember elsején?2012. febr. 8. 11:20
1/9 anonim válasza:
Erről nem hallottam,de érdekes lenne,mert akkor ki kellene hagynia az oviban a nagycsoportot. Olvastad valahol,vagy hallottad valakitől ezt?
2/9 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy az új köznevelési törvén szerint, nem lehet majd direkt oviban tartani a gyrekeket, csak akkor ha valóban indokolt, hogy nem az legyen ami már most szokásos, hogy 1 osztályban a 8. évüket töltik a gyerekek. Úgy emlékeszem, hogy május 31-ig akik betöltik a 6 évet azoknak kell menni. Ha jól tudom, 2013 szeptemberétől vezetik be.
(Játszótéri infók, még nem érint, így nem is mentem utána.)
3/9 A kérdező kommentje:
A kolléganőmnek mondták az oviba,hogy megváltoztatják a törvényt...nem tudom mi az igazság én is meglepődtem!
A én fiam 2007 júliusában született,most kiscsoportos,tavaly mini csoportos volt,és úgy számoltam,hogy még 2 évig ovisok leszünk...
2012. febr. 8. 12:23
4/9 anonim válasza:
május 31 a határ. Tehát aki pl. 2006. június 1 és 2007. május 31 között született az 2012-ben , idén kezdi az iskolát. Az új törvény pedig arra vonatkozik ,hogy szülői kérésre nem maradhat oviban, nem késhet, csak bizottsági döntés alapján.
5/9 anonim válasza:
"A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, legkésõbb az azt követõ évben tankötelessé válik. Az a gyermek, akinek esetében azt a szakértõi bizottság javasolja, további egy nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, és ezt követõen válik tankötelessé. A tankötelezettség teljesítése a tanév elsõ tanítási napján kezdõdik. Ha a gyermek az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget korábban eléri, a kormányhivatal a szülõ kérelmére szakértõi bizottság véleménye alapján engedélyezheti, hogy a gyermek hatéves kor elõtt megkezdje tankötelezettségének teljesítését."
6/9 anonim válasza:
5. vagyok
ez a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC tv 45. §-ában van benne
7/9 Florin válasza:
Én úgy tudom, hogy aki május 31-ig betölti a 6-ot annak kötelező, aki júni. 1 és dec. 31 között tölti azoknak a szülei kérhetik (természetesen nev. tanácsadóval egyeztetve) a beiskolázást.
8/9 anonim válasza:
5. vagyok megint, azt elfelejtettem megírni - mert felébredt a kisfiam - hogy a köznevelési tv-nek ez a szakasza csak 2013. január 1-én lép hatályba, így az idén beiskolázott gyerekekre még nem vonatkozik
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek!! :-)
2012. febr. 9. 10:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!