Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerek lyukas tejfogát...

Kisgyerek lyukas tejfogát betömi a fogorvos?

Figyelt kérdés
Egyik nap láttam pici lyukat a fiam rágófogai közt. Ott ahol a két fog összeér,közte kezd lyukadni. Nem fekete szuvas,csak kis lyuk. Mossuk rendesen, most a nyáron lyukadt ki,még ovi végén nem volt semmi. Tudom,mert Időnként meg szoktam nézni. Hát a rosszullét elkapott,mikor megláttam,, a többi szép egészséges. Akinek volt lyukas tejfoga a gyermekének mi lett vele? Fogorvos betömte,hogy ne romoljon tovább? Most nem tudok vele dokihoz rohanni, mert már bármelyik nap szülhetek, alig bírok mozogni. Köszönöm,ha írtok.

2012. aug. 13. 17:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Unokahúgomnak még 16 éve betömték.Elől volt neki lukas, betömték, de kiesett a tömés, így megvártuk míg kiesik a foga.

Szerintem ha ennyire a végén vagy a terhességednek akkor hagyjad.Vagy esetleg elvihetné a párod.Megnézetni nem árt, de ha nem fáj neki, akkor nem létszükséglet, főleg ebben az állapotban!!

Könnyű szülést!!!!

2012. aug. 13. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak betömték, de hallottam olyat is hogy nem tömnek, csak bekenik valamilyen géllel.
2012. aug. 13. 17:17
 3/4 anonim ***** válasza:

A nagyobbiknak csak ecsetelésre jártunk, aztán a doki mondta, hogy használjunk Elmex gélt heti egyszer (ez nem fogkrém, hanem ecsetelő).

A kicsinek tömték a tejfogakat és a hátsó fogain (az már maradó) barázdazárást is csináltak.

2012. aug. 13. 17:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak (6 éves) most a nyáron 2 tejfogát is betömettük, mert ilyenkor félő, hogy az alatta levő csontfog is szuvas lehet. Doktornő aranyos volt, fiam is jól tűrte, pedig szurit is kapott.
2012. aug. 13. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!