Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg olyan borzasztó, ha...

Tényleg olyan borzasztó, ha bölcsibe kerül egy kisgyerek?

Figyelt kérdés
22 hónapos kisgyerekem bölcsis lesz. Muszáj visszamennem dolgozni, de sokan riogatnak, hogy nem lesz jó. Még nem beszél és nem szobatiszta (tudom, hogy még nem kell annak lennie). Elég anyás, de a gyerekek érdeklik. Meglehetősen öntörvényű, az alvással problémák vannak. Nagymama azzal riogat, hogy csak meg ne törjék a gyereket. De mi a fenét csináljak, ha muszáj dolgoznom?! Eddig nyugodt voltam, éreztem, hogy neki is jó lesz, de egyre több helyről kapom a szánakozást, paráztatást, és most már félekén is. Kérlek, hogy olyanok írjanak, akiknek bölcsis, vagy bölcsis volt a gyereke.

2012. aug. 5. 00:23
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Én mindig azt mondom,amikor valaki nagyon a bölcsi ellen ágál, hogy a minket is beadtak és mégsem álltunk meg a fejlődésben!

Megtörjék? Az nem megtörés, ha állítanak kicsit az öntörvényűségén és megtanítják,hogy nem mindig az van,amit ő akar. Az oviban is ezt kell megszoknia.

Barátnőm fia is elég akaratos volt. A bölcsit is utálta eleinte, mert ugye nem azt csinálta, amit akart. Az első egy hónap pokol volt, aztán megszokta. Tök normális, aranyos kisgyerek lett mire kezdődött az ovi!

És igen, sajnos a legtöbb embernek muszáj dolgozni. Nekem is vissza kell majd mennem a fiam másfél éves korában, mert saját cégem van, és úgy néz ki, hiába a jó alkalmazottak, nem megy úgy nélkülem,ahogy kellene.

Európában szinte csak nálunk divat egyébként is,hogy 3 évig itthon lehet anyuka. Ami persze tök jó, de nyilván más országokban sem lesznek lelkisérültek a gyerekek, mert nem tudtak velük ilyen sokáig otthon maradni!

2012. aug. 5. 05:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy gyerek kínzó intézmény a Bölcsi!

Reggel elviszed, játszanak, majd leülnek reggelizni.

Utánna bent rajzolnak, festenek, gyurmáznak, mondókáznak, kör táncolnak, tízórai, majd kimennek az udvarra játszani!

Délben ebéd, majd alvás.

Délután ha felkeltek uzsonna, majd játszanak míg érte nem mész!

Nem erőszakolnak rájuk semmit, ha nem akar rajzolni, vagy táncolni nem kell, szabadon is játszhat.

Egy kis önállóságot tanúl, de mind ezt játékosan, és ha nem megy, segítenek öltözni, megetetik, kezet mosni.

Alvásnál simogatják hogy elaludjon.

Lesznek nála még kisebbek is!

Barátokat szerez, megtanúlja az emberi kapcsolatokat, hogy közösségben tolerálni kell a másikat!

Olyan mintha nap mint nap játszóházba vinném:))

Az egész nap játék!

Az elején lehet fog sírni utánnad, de 1-2-3 hét alatt megszokja az új helyzetet!

2012. aug. 5. 06:51
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

Az én gyerekeimnek jót tesz a közösség. Igen is, hogy jó dolog, hogy meg kell szokniuk a közösségben való létet, hogy meg kell tanulniuk a korlátjaikat. Amúgy pedig rengeteg dolog van, amit tőled nem kaphatnak meg, ott viszont igen:

pl.: vele egykorú gyerekek társasága,

mások példáját olyan dolgokban, amiket ő még nem tud

sok esetben szakértő (mert a gondozónő az) segítségét

Szerintem túlzott dolog 3 évig magunk mellett szorítani a gyerekeinket és nem is hiszem, hogy jót teszünk velük. Kell nekik a szülők nélküli lét, kell egy kis önállóság, kell egy kis levegő és kell, hogy utána várja otthon a boldog családi lét.

3 gyerekes

2012. aug. 5. 06:51
 4/6 anonim ***** válasza:

A bölcsi már nem olyan mitn régen, de sztem régen se volt azért ennyire gáz, mint ahogy a mamád mondja...persze lehet voltak kivételek, azok mindig vannak..:-(

Az én lányom imádja, ha beteg, sír, hogy nem mehet. Egész nap játszanak, és közben megtanul egy csomó dolgot, és itthon is alkalmazza, és tök büszke magára, meg mi is rá. Nyugodtan add be, nem lesz baja. Van olyan gyerek, aki nem bírja, de az a beszoktatás után max. 1-2 hónappal kiderül, akkor még mindig kiveheted, de ha nem bírja, az nem a bölcsi hibája, hanem a gyerk nem érett meg rá, hogy leszakadjon az anyukájáról.

Ez meg off:

A mamád miért nehezíti meg a dolgod??? Inkább akkor vigyázna rá ő, ha ennyire ellene van...

Ez a szakasz nem könnyű az anyának, nehéz megválni, odaadni a szeretett kis porontyát, a pénz miatt, persze, hogy nem mennél vissza dolgozni, ha nem lenne rá szükség, meg azért a beszoktatás se mindig egy leányálom, ne ijesztgessen ezzel, hidd el, a gyerekek imádnak bölcsibe, oviba járni. legalábbis a legtöbb.

2012. aug. 5. 08:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ó, anyósom nekem is ágál, hogy jaaaaj, lelki sérült lesz a gyerek, meg törés lesz a lelkében...

Nem értem miért pont ő mondja ezt, aki dajka volt egy bölcsiben! Egyébként is, kedves, aranyos, szakképzett gondozónénik karjába adom a fiam, nem valami sátáni teremtményre bízom.

A fiam 19 hónaposan kezdi, vele egykorúakkal, alig lesznek nyolcan kezdetben. A bölcsi, ahová bekerült, szuper, figyelembe veszik az egyéni igényeket is (cumival, rongyival alvás, lehet bevinni csőrös poharat stb.), nem érzem úgy, hogy bárki is arra készülne, hogy szándékosan ártson neki.

Nem mindenki teheti meg azt a "luxust", hogy az utolsó évben 25 ezerből tengődjön.

Gondolj bele, a "nyugati országokban", az usa-ban, 6 hét és fél év között van a szülési szabadság. Csak annyi a különbség, hogy több a bölcsi, és nem tartják ördögi személynek sem a babysittert, sem a dadát.

Érdekes, hogy innen mennek au pair-nak, babysitternek, de nálunk ha ilyen személyt fogadsz a gyereked mellé, tuti, hogy egyenlő leszel a gyerekét elhanyagoló, lusta szaranyával.

2012. aug. 5. 08:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 28 hónapos lesz mikor elkezdjük a beszoktatást a bölcsibe, szerettem volna 3 éves koráig itthon lenni vele, de nem tudom megtenni, mert sok a lakáshitel. Ő szobatiszta, és beszél is, de nem ez a fontos, voltam már vele a bölcsibe játszani, és nagyon tetszett neki, de tudom ha ott kell majd maradnia az nem fog tetszeni neki. A lényeg, hogy látom rajta, hogy kezd hiányozni neki a gyerek társaság, mi lakótelepibe lakunk, és napi 2x megyek le vele játszóra, különben nem bírnék vele, látom hogy nagyon nagyon jól érzi magát a gyerekek közt, de azt is tudom, ha én nem leszek vele akkor sírás lesz, de pont ezért megyek vele be többször játszani a bölcsibe, hogy megszokja a dolgot, és talán így ha én nem leszek ott vele, könnyebben beilleszkedik. A másik meg hogy délután 3-kor én mindenképpen elhozom a bölcsiből, mert nem akarom, hogy zárásig ott legyen, ha én nem tudok menni, akkor apa, vagy mama megy majd el. Én javasolnám neked, hogy menj vele be játszani a bölcsibe, nekünk ezt megengedik, lehet hogy nálatok is!
2012. aug. 5. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!