Rácsaptam vizes kézzel a lányom combjára, be is pirosodott, olyan lelkifurdalásom van, jártatok már igy?
Miért is vetne meg valaki? Azért mert nem engedted a lányodat a domestosos vízből inni, és ő nem értett a szóból, ezért keményebb szankciókhoz folyamodtál? Ez még nem a világ vége. Nem azt mondom,hogy kékre-zöldre kell verni a gyereket, de ha veszélyes dolgot csinál, és másképp nem érti meg, nem lesz attól semmi baja, ha rácsapsz kicsit a fenekére.
Egyet jegyezz meg, inkább ő sírjon 5 percet, mert rácsaptál, mint te egy életen át, mert a vegyszer szétmarta a gyomrát. Ezek nem tréfa dolgok.
Mennyi idős? Az én fiam két éves múlt. Most van abban a korszakban, hogy érti, mit miért nem szabad, de a kíváncsisága erősebb. Velem is előfordul néha, hogy másképp nem tudom megértetni vele, hogy veszélyes amit csinál, mert hetek óta naponta 100 alkalommal elmagyarázom, de utána is megpróbálja.
Jönnek majd szenzibilis anyukák, akik lepontoznak, mert a gyerekre még ferde szemmel sem szabad nézni, nehogy sérüljön a lelki világa, de engem hidegen hagy. Nem hal bele, egy-két popsi paskolásba, de nagyobb bajokat megelőzhetsz vele. De ne ez legyen az első eszköz.
Először magyarázd el, miért nem szabad, aztán hangosabban magyarázz, és csak a leges legvégső esetben üss csak rá, ha semmi más nem használ.
Én is mindig megbánom, de meg kell tanulnia, hogy vannak veszélyes dolgok. Mi a férjemmel szigorúan neveljük a fiunkat. Van választási lehetőség, érvényesülhet az akarata, de olyan dolgokat, ami az ő vagy mások testi épségét veszélyezteti, nem tehet. Kiegyensúlyozott, mosolygós, nyugodt gyerek. Itt a lépcsőházban, a játszótéren, piacon, üzletekben, mindenhol dicsérik, hogy nyugodt, szófogadó, értelmes gyerek. Nem szalad el, csak ha megengedjük, megáll, ha szólok neki, nem rámol a boltban, stb. Van, hogy neki is elgurul a gyógyszere, és kicsit szeleburdibb, viszont ez belefér, ha nem szegi meg a szabályt.
lehet lepontozni.
El szakadt a cérna nem agyon akartad verni csak megóvni valamitől amit ő nem is tud hogy veszélyes.. Persze mindenki csapottmár a gyerek kezére ebbő-vagyabból az okból kifolyólag.. és a nagyobb része meg isbánja. De itt szerintem Te voltál a hibás ne haragudj de domestosos vizzel nem mosok fel csak ha a gyerek alszik vagy nincs otthon..
Ő csak kiváncsi volt,játszani akart..a veszélyforrásnak Te tetted nem ő ment magától egy üveg domestost inni..Ugyhogy ez most gáz de a Te hibád az egész..
De nem lehurroglak! Mindenkivel előfordul..nyilván Te sem azért tetted ki a fertőtlenitőszeresvizet hogy a lányod belepancsoljon..
Ne rágodj rajta..elmult..megtörtént..
Legközelebb másképp csinálod!
Jezusom hogy lenne mar az O hibaja?! ne mossunk fel csak ha a gyerek alszik vagy nincs otthon?! es akkor hogyan fogja megtanulni, hogy vannak bizonyos dolgok amik veszelyesek,vagy csak egyszeruen nem szeretnenk ha hozzajuk erne... a gyerekem a vilagon a legfontosabb nekem,es ezt ugy ervenyesitem,hogy megtanitok neki mindent, hogy el tudja donteni mi a helyes es mi a helytelen...
racsaptal a combjara? nem ertette, vagy nem tartotta tiszteletben amit kertel es a veszelyre valo tekintettel hirtelen nyomatekositottad... ne legyen lelkifurdalasod!
Melyik a jobb? Egy csapás a combjára, vagy az, hogy iszik a domestosos vízből? Na ugye!
Ne kövezd magad miatta kedves kérdező!
Hát ha akkor takarítanék, amikor alszik a gyerek vagy nincs itthon, asszem belefulladnánk a koszba...
Mellesleg jó, hogy látja, van olyan is,hogy felmosás, porszívózás, mosogatás, nekem a 2 éves fiam már "segít".
Nekem ez fontos, mert minket mindig távol tartottak az öcsémmel minden házimunkától, emiatt most komoly erőpróba rávenni magam bármire.
Bocs, elkalandoztam, én annyi különbséggel tettem volna a dolgot, hogy megtörlöm a kezem, a vizes kezes csíphetett nagyon:) de adott helyzetben ugyanezt csináltam volna szerintem.
2-esnek:
Akkor,ha otthon van a lányom,nem csinálok semmit,a szoknyája szélén ülök.Így nem történhet baj.Ez rendben van?
Kérdezőnek:bárkivel előfordul az ilyen,nincs semmi baj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!