Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt még valaki, akinek a...

Van itt még valaki, akinek a kislánya 2 évesen nem érte el a 10 kg-t?

Figyelt kérdés
9,64 kg és 83 cm. Mivel alacsony is, nem sovány, de már kezdek elkeseredni:-(. 1 hétig ment a hasa, ezért 2 hónap alatt nemhogy hízott volna, fogyott 60 g-ot.
2012. aug. 8. 14:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nekem a barátnőmnek a lány 9 kg valamennyi alig alig akarja a 10kg megütni holott egésséges és annyit eszik.... és nem hizik
2012. aug. 8. 14:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én így voltam.

Most lassan 30 évesen 167 cm vagyok és 58 kg. Szóval nem maradt örökre tök aprócska. :)

Ti milyen alkatok vagytok?

Lányod jól eszik, fejlődése amúgy rendben?

Vérvételen voltatok vele?

Amúgy alapvetően nem kell aggódni, több kisebb gyerkőc van, aki vagy adottságaiból fakadóan kisebb (örökölte) vagy pl. csak később hozza be a többieket.

Doki mit mondott, ő is aggasztónak gondolja?

Amúgy a súlya, magassága mind benne van a határban (alacsonyabb gyermek, kisebb súllyal, de nem kóros).

2012. aug. 8. 14:17
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mentek a kezek.

Szépen eszik, vidám, mosolygós, kiegyensúlyozott. A doktornő azt mondta, hogy hasmenés után ez belefér, én is elég vékony vagyok, 1 hónap múlva menjünk és ha hízik akkor rendben van, ha nem, akkor továbbküld. Én is csak 160 cm és 50 kg vagyok, párom most már jó súlyban van, gyereknek vékony volt.

Hol találtál táblázatot, ahol még ez nem kóros? Olvasom, hogy 90 cm és 13 kg körüliek ilyen idősen és kezdek kiborulni:-(.

2012. aug. 8. 14:38
 4/15 anonim ***** válasza:

Súlyra:

[link]

Itt az alsó határ felett van a lányod súlya.

Magasságra:

[link]

Itt meg teljesen benne van a "keretben".

Az ne felejtsd el beállítani, hogy lányod van és nem fiad!

2012. aug. 8. 14:55
 5/15 anonim ***** válasza:

13 kg?

Lányom most 2 évesen 10,5 kg, 85 cm. Tény, hogy nagyobb mint lányod, de nincs 13 kiló és 90 cm...úgyhogy nem csak az a normális érték! Túl magas célt néztél ki magadnak, de a gyerekek eltérően fejlődnek!

Amúgy én 6 évesen voltam 16 kiló..., nem is lehettem volna 2 évesen már 13 kg...soha nem voltam egy nagydarab, mégis tök egészséges gyerek voltam.

2012. aug. 8. 14:58
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem azt akarom, hogy annyi legyen, de 1-2 olyan van csak, akiknek 10 kg körüli és 85 cm körüli a gyereke és ehhez képest nagyon kicsi. Ha ezen az oldalon nézed az ilyen kérdéseket, az a gyakoribb amit írtam.

Köszönöm a válaszodat, és Neked is a linket.

2012. aug. 8. 15:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy kisebb mint a többi, nem azt jelenti, hogy nem egészséges és kóros a magassága-súlya, max. csak kivételes. :)

Most kérdezte egyik ismerősöm, hogy fél évesen hány kilós volt a lányom, mert az övé 10 felett van és szerinte kicsit nagy.

Hát az én lányom most 22 hónapos és 10 kiló..., akkor ezek szerint ő is kicsi. Vagy a fél éves baba hatalmas?

Igazából össze lehet őket hasonlítgatni, a korban egyidőseket is, de nem biztos, hogy sok értelme van, mert elkezdesz agyalni, gondolkozni, hogy a tiéd miért is akkora, amekkora.

De a lényeg nem a méretén kellene, hogy legyen, ha magához képest folyamatosan fejlődik, eszik és kiegyensúlyozott.

Lányod éppúgy behozhatja még az állítólagos "lemaradását" (ami szerintem nem is az), mint ahogy egy nagyobb termetű gyerek megállhat a növekedésben egy időre!

Én sem voltam nagy gyerek, sőt kifejezetten kicsi voltam és vékony, mindenki cérnalábúnak hívott.

Most egy átlagos felnőtt vagyok. Tinikorom körül kezdtem el "összeszedni" magam.

Mivel te magad sem vagy nagy, ezért lányod is lehet kisebb mint az átlag. De tudod az átlag, hogy jön ki? Épp abból, hogy vannak kisebb meg nagyobb gyerekek, akik egytől-egyik tökéletesek a maguk nemében. :)

2012. aug. 8. 15:33
 8/15 anonim ***** válasza:

Jelen.

81 cm és 8.6 kg.

Én 16o cm vagyok és 45.5 kg.

2012. aug. 8. 15:34
 9/15 anonim ***** válasza:
Itt nálunk a szomszéd 2 éves kislány 8,5 kiló. Centit nem tudok, de nem is túl magas. Nincs semmi baja, kivizsgálták, egészséges, csak ő ekkora.
2012. aug. 8. 16:39
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is, mentek a kezecskék:-).

Neked kedves 15:33-as külön köszönöm, nagyon igaz amit írtál és megnyugtatott:-). Nem szoktam foglalkozni vele, de amikor mérni megyünk mindig lepukkanok egy pár napra.

15:34-es: nem szoktak megjegyzést tenni? Van aki meglepődik, amikor megmondom, hogy mennyi idős.

2012. aug. 8. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!