Majdnem 3 évesen mennyire kell v. sem tudnia a színeket?
Kisfiam szeptember elején lesz három. Hiába tanítgatom, van amikor tudja melyik a kék-sárga-piros-zöld. De két perc múlva már a kékre is és a zöldre is azt mondja, hogy sárga. Vagy bármit bármilyen színre elkeresztel...
Ti hogy tanították meg neki a színeket?
mielőtt valaki hülyének nézne, hogy mit akarok én tőle--- : ma a gyerekorvostól kértem az ovihoz óvodaérettségi igazolást. Megkérdezte a kisfiam nevét, szépen megmondta. Majd elővett egy kártyanaptárat, rámutatott egy piros sarokra rajta és megkérdezte tőle milyen színű - persze ő rávágta, hogy zöld, de másodjára beletrafált.Így megkaptuk az igazolást. De nem tudom mi lett volna, ha nem találja el másodikra sem :(.
Majd megtanulja, nem marad így. Nem minden 3 éves vágja az összes színt kapásból, valamelyik csak 4 évesen tudja, és ez nem baj.
Csak azt nem értem, hogy mi ez az óvodaérettségi igazolás. Hiszen, ha elmúlt 3 és felvették, akkor minek ilyen igazolás? Nem is hallottam még erről.
Az én fiam 3 és fél évesen mondta a színeket, karácsonykor.
Addig egy színt se nevezett meg.Csak ámultam és bámultam amikor 24-én reggel meglátta a fát és mutogatta a gömböket, ez kék, ez sárga, ez zöld, ez rozsaszín (bár ez ozaszín), a lilát is tudta. :o
Ez volt tőle a karácsonyi ajándékunk. :)
A pirossal viszont még mindig bajba vagyunk, mindig azt mondja arra is hogy zöld. (viccen volt amikor vörös volt a hajam és a gyerek mindenkinek mondta hogy anyának zöld a haja)
Köszönöm a válaszokat. Nagyon hasznosak voltak.
Az óvodaérettségi igazolás a papír, amit a háziorvos ad - vélemény, miszerint mehet óvodába. Enélkül nem lehet beíratkozni.
én meg mindig a színeket mondtam neki, fekete asztal, kék toll, sárga autó, mindenhez társítottam a színeket.
fiam későn kezdett beszélni, 2 éves kora után, viszont egyből mondatokban és akkor kapásból a színeket is használta, alapszíneket, lila, rózsaszín, barna, bordó, de olyat is mond, hogy világos kék, sötét szürke... :)
viszont a fehéret pár hete mondja, nem tudom, hogy miért, furcsa is volt, hogy pont ezt nem ismerte fel
2,5 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!