Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kell a gyerekeknek...

Mikor kell a gyerekeknek felismerni a színeket?

Figyelt kérdés
Az ok, h még nem megy 2 és fél éves kislányomnak, mert azt csak később "kell", de mondjuk, ha mutatok neki egy kéket a másikra is azt mondja, holott az teljesen más.. Nagyobbik kislányom már 2 évesen fújta az összeset.
2012. júl. 21. 09:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Próbáld ki hogy nem a színeket mondatod neki, hanem megkéred, hogy válogassa szét a kockákat. Kezdd el neki, tégy egy kupacpa 2-3 pirosat, másikba kéket, harmadikba zöldet, és kérd meg, hogy a többit eszerint válogassa szét.

Tegnap vagy előtte volt egy kérdés, amiben több anyuka is leírta, hogy 4 éves korra elvárás a színek tudása.

2012. júl. 21. 10:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom mikor "kell",de kisfiam 21 honapos,es felismeri a :piros,sarga,szurke es fekete szineket.Mar kb.egy eves kora ota mindig mondom,hogy milyen szinu autoval jatszik,mostanara pedig mar o maga mondja,h milyen szinu van a kezeben :)
2012. júl. 21. 13:58
 3/3 ZsZs27 ***** válasza:
Nekem olyan furcsa az, hogy felismerni. 15 hósak a lányaim, és a karikákat, poharakat szépen rakják egymásra, megfelelő sorrendben. És szín szerint ismerik fel melyik a következő. Tehát végülis felismerik magát a színt, még ha a szót nem is tudják hozzá kötni (a poharakból elég sok van). Én azt csinálom, hogy amikor ezekkel játszunk, mindig mondom nekik a színt. És az 5 karikának a színét már tudják szerintem, mert szoktam tőlük kérni, hogy a sárgát, vagy kéket, stb. adják nekem. Szeintem a lányod felismeri a színt, csak épp "poénból" mondja mindenre ugyanazt. Nálunk pl. az egyiknek annyira megtetszett az autó szó, hogy most a babakocsi, a gurulós csiga, mingen aminek kereke van, az autó. Pedig ha azt mondom hogy csiga, akkor mutatja, de csakazért is autót mond.
2012. júl. 23. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!