Mi lenne a véleményed ismerősöd, kollégád majdnem 6 éves gyermekéről, ha "sziával" köszönne neked, ahelyett, hogy "csókolomot " mondana?
Az, hogy örülök, hogy legalább köszön.
Esetleg az ajtót ne nyissa ki előtted?!?
Komolyam mondom.... :((
Ha egy 15 éves kamasz sziázna le, az már gáz, de könyörgöm, ő még csak óvodás!
Akkor oké :-) ,mert ma mentem be a hiperaktív kisfiammal félve a munkahelyemre a főnökasszonyhoz ,már előre próbáltam megbeszélni vele,hogy ott nagyon komolyan kell ám viselkedni,meg csókolomot illene köszönni,már előre elenkezett,hogy ő nem fog csókolomot köszönni.
Ahogy beléptünk a folyosóra,már suttogott :-D ,bent pedig édesen válaszolgatott,viszont a végén sziával köszönt,én meg pironkodtam,hogy hát nem tudom rávenni a csókolomra .
Kedves előző!
Azzal kiegészíteném, h értik ám ők, sőt van olyan gyerek a fiam osztályában aki 7 évesen "Jó napot kívánok"-kal köszönt a felnőtteknek, bár ez ritka, igaz. Csak mindenhol azt hallják , a családban is, h "szia" "hello", és nemigazán áll rá a nyelvük a magázásra. Halkan megjegyzem, h azért tanítóknak, tanároknak illenék nem sziával köszönni, max. első osztályban.
Ekkora gyermektől ez elfogadható.
Ahogy mondták előttem is, ő nem tud különbséget tenni magázás és tegezés között.
Az iskolában már meg fogja tanulni hogy a tanárokat nem tegezzük és a felnőtteket sem.
Szia!
Az Lányom 4 éves, s nem nagyon szeret köszönni, a Fiam 2 éves és magától mondja, hogy jó napot kívánok, ha idősebbel találkozunk, ha fiatalokkal akkor szia!
Nem tudom mit rontottam el a Lányomnál, hogy ő nem köszönös!
Üdv Anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!