Majdnem 3 évesen mennyire kell v. sem tudnia a színeket?
Kisfiam szeptember elején lesz három. Hiába tanítgatom, van amikor tudja melyik a kék-sárga-piros-zöld. De két perc múlva már a kékre is és a zöldre is azt mondja, hogy sárga. Vagy bármit bármilyen színre elkeresztel...
Ti hogy tanították meg neki a színeket?
mielőtt valaki hülyének nézne, hogy mit akarok én tőle--- : ma a gyerekorvostól kértem az ovihoz óvodaérettségi igazolást. Megkérdezte a kisfiam nevét, szépen megmondta. Majd elővett egy kártyanaptárat, rámutatott egy piros sarokra rajta és megkérdezte tőle milyen színű - persze ő rávágta, hogy zöld, de másodjára beletrafált.Így megkaptuk az igazolást. De nem tudom mi lett volna, ha nem találja el másodikra sem :(.
fura egy óvoda lehet. Itt az óvodában a kötelező oltások meglétét kérték, és hogy nappalra legyen szobatiszta-elméletben ez a feltétele, hogy felvegyék.
Persze azt meg elvárják kimondatlanul, hogy felismerje a ruháit, a jelét, igyon-egyen egyedül, és valamennyire egyedül kell tudnia pisilni, öltözni és jó, ha tud kommunikálni.
De amúgy felismeri a színeket, csak megnevezni nem tudja?? Mármint kiválasztja a sárga, zöld stb kockákat ha megkéred? Mert nekem elsőre az ugrott be, hátha színtévesztő.
A fiam nagyon későn kezdett beszélni, viszont másfél évesen már simán odaadta nekem a megfelelő színű dolgokat ha kértem. Utána mikor beszélni tanult, egyáltalán nem volt kavarás...
3 éves lányom van, ősztől ovis. Minden alapszínt ismer, és pluszban a keverteket. Megkülönbözteti a sötét árnyalatokat a világostól stb.
Elég korán kezdte apuka gyakoroltatni vele. Próbáld meg, hogy séta közben a parkoló autóknak mindig mondd a színét. Néha ki lehet fogni sárgát, narancsot, zöldet stb. Nekünk ez nagyon bevált, szinte észrevétlenül tanulta meg, erőltetés nélkül és nagyon tetszett neki. Mindig mindenre mondtuk, hogy milyen színű. A lényeg a sok ismétlés.
Most ugyanezt kezdte el apuka a betűkkel. (számolni már tud 20-ig, és 5-ig összead és kivon ez volt a "téli program") Nem mondom, hogy ugrálok az ötletért, mert akkor mi a fenét fognak tanítani neki a suliban. De a gyerek érdeklődő, rendkívül eszes apuka meg baromi büszke a kis mazsolájára. A nevelési tanácsadó szerint adjam "zseniképzőbe" de én azt szeretném, hogy gyerekkora legyen ne hajtsák ki.
Amúgy hülyeségnek tartom ezt az oviérettséget. Még iskola előtt megértem, de ovinál minek? Legyen szobatiszta tudjon kommunikálni és kész. Pár év múlva talán már teszt is lesz? :(
Wow, kedves Utolsó! Gratulálok! Igazán ügyes a gyerkőc és Apukának is minden elismerésem!
Egyébként a különböző színű dolgokat szét tudja válogatni. De ha kérek sárga kockát, akkor az is tipp-hopp nála...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!