Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindennapos vita a pakolás miatt?

Mindennapos vita a pakolás miatt?

Figyelt kérdés

Sos segítség kéne!!! Van két lányom, akikkel minden nap azon megy a vita ki pakoljon össze (8 meg 3,5 évesek).

Amíg csak 1 gyerkőc volt addig csak vele foglalkoztam este főztem így egész nap játszottunk délelőtt a lakásba játékosan tanítottam meg sokat játszottunk, délután pedig sétáltunk vagy bicajoztunk vagy épp a játszótéren töltöttük az időt. Most hogy van tesója nem igen vagyok hajlandó odaülni a földre vonatozni, babázni-ott vannak ketten oldják meg!!! Rajzolni, festeni tanulni szoktam velük. Sokat szoktunk kirándulni is-bár mostanság nekem semmihez sincs kedvem, belefáradtam mindenbe (férjem 2 helyen melozik és 8 éve szinte csak én nevelem őket, ráadásul sose kértem segítséget nagyszülőktől-most ment a nagy a mamához először "nyaralni" pár napra aztán 8 éves''') :( -belefáradtam mindenbe...

Rengeteg játékuk van több mint egy ovodában és minden rendszerezve van 1 fiókba a kocsik, 2 fiókba a barbi babák, külön a társasok, gyurmakészletek stb. De mostanában hogy nem játszok velük mindent összekevernek szana-széjjel van minden és meg szortírozhatok utánnuk 1 napig!!! Minden nap azon megy a vita ki pakoljon szépen egymásra adják az utat hogy ezt a tesó szedte elő stb. Már azon vagyok hogy összezsákolok mindent és eladom (persze sajnálom, mert nem olcsó dolgokról van szó). Elég lenne nekik az üres szoba meg pár fejlesztő játék pl. társasok, kirakók, gyurmakészletek...

Tinálatok is megy a cirkusz a nap végén hogy ki pakoljon össze??? -én ennyi idősen a tesóimmal magunk raktunk rendet a szobánkban, de az én lányaim igen lusták. Ha felemelem a hangom akkor segít csak a nagyobbik.

2012. aug. 1. 12:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem fordulj szakemberhez (pszichológus) és nem bántás képen mondom, az hogy idegesebb, nagyon fáradt vagy és kedvtelen és már hozzájuk sincs kedved és időd, lehet depresszió (kezdődő) jele is.

Anyukám elrontotta nem vett róla tudomást és csúnyán talán sarkítva tönkre tett egy családod...előzd meg a problémákat, és adj lehetőséged magadnak és a gyerekeknek hogy újra felhőtlenül boldogok lehessetek együtt.....

2012. aug. 1. 13:38
 12/15 A kérdező kommentje:

én 30, a kicsi még alszik ebéd után 3 órát és így este ő nem fáradt. Suli időbe persze fél 8-kor már fekvés van, a nagy egyből alszik is, de a kicsi az még kijön pár fals ürüggyel hogy pisi lesz, szomjas, de végül kidől.

Anyu ugye ovónő ő mindig mondja dobozoljak be sok mindent és ha előveszem újdonság nekik. Ez ment is, de mivel kicsi lakásunk van nem családi ház nem igen kivitelezhető.

A kicsi nem pakol még úgy az ok, de nem használhatja ki a nagyot ha ő szedte elő rakja el ő-én meg nem akarok még ott is pakolni utánuk. Van hogy végzek a konyhával mire észbekapok egy tucat játékot hordtak át a nappaliba. És ebéd előtt szolok pakoljanak nem igen akaróznak...-nehéz ügy. Amúgy ha megyünk valamerre meg okosak nem követelőznek sose hagyjuk otthon őket másra.

2012. aug. 1. 13:44
 13/15 A kérdező kommentje:

11-es-végül is velük boldog vagyok csak a nagy közös családi progihoz nincs kedvem. Hát nem tudom mi lenne a jó azt hiszem tudom mi a bajom és hogy boldogtalan vagyok, valahol elszúrtam az életem de a 2 gyereket sose bántam meg.

A lányok anyásak voltak, de most apásak és miért? apa hazajön melobol nevelés helyett elhalmozza őket ajándékkal (mindig vmi apróság)... így mi jön le a gyereknek? -anya szigorú meg takarít és melozni jár.

2012. aug. 1. 13:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Ezen ne görcsölj kicsik ajándékkal le lehet venni őket a lábukról, de majd megnőnek és z értékrend változni fog náluk....

Csak nehogy elveszítsd a talajt a lábad alól, mert nálunk ez történt egyre gyakoribbak lettek a szidások...üvöltözésbe ment át...és mára ott tartunk (28 vagyok) ha hazalátogatok a legapróbb dologért is üvölt ha olyan napja van csak én járok haza, hozzá és így sem veszi észre magát, nem tud örülni semminek, és mindenki szuperebb körülötte mindenkinek tökéletes gyerekei vannak csak neki nem....és tényleg amennyire vissza tudok emlékezni valahogy úgy indulhatott mint nálad...persze egyáltalán nem biztos hogy más is idáig jut....

2012. aug. 1. 15:02
 15/15 A kérdező kommentje:
14-es: remélem odáig nem jutok, ma pl. eljött a barátnőm és csak a kicsi volt otthon (nagy nyaral) hát ma is egy angyal volt... Voltunk pizzázni és este később értünk haza, így meguszta a pakolást. Amúgy jó gyerekek a barátnőm is mondta igen nyugodt és mosolygós a kicsi (a kicsi állandóan mosolyog még a 4D képen is pocaklakóként). Nekem kell megtalálnom újból önmagam, mert más is észreveszi hogy sokszor teljesen máshol járok gondolatban. Az utóbbi idő elég streszes volt :( -gondoltam munkahelyváltásra is-bár nem hinném hogy az oldaná meg a problémám...
2012. aug. 1. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!