Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindennapos vita a pakolás miatt?

Mindennapos vita a pakolás miatt?

Figyelt kérdés

Sos segítség kéne!!! Van két lányom, akikkel minden nap azon megy a vita ki pakoljon össze (8 meg 3,5 évesek).

Amíg csak 1 gyerkőc volt addig csak vele foglalkoztam este főztem így egész nap játszottunk délelőtt a lakásba játékosan tanítottam meg sokat játszottunk, délután pedig sétáltunk vagy bicajoztunk vagy épp a játszótéren töltöttük az időt. Most hogy van tesója nem igen vagyok hajlandó odaülni a földre vonatozni, babázni-ott vannak ketten oldják meg!!! Rajzolni, festeni tanulni szoktam velük. Sokat szoktunk kirándulni is-bár mostanság nekem semmihez sincs kedvem, belefáradtam mindenbe (férjem 2 helyen melozik és 8 éve szinte csak én nevelem őket, ráadásul sose kértem segítséget nagyszülőktől-most ment a nagy a mamához először "nyaralni" pár napra aztán 8 éves''') :( -belefáradtam mindenbe...

Rengeteg játékuk van több mint egy ovodában és minden rendszerezve van 1 fiókba a kocsik, 2 fiókba a barbi babák, külön a társasok, gyurmakészletek stb. De mostanában hogy nem játszok velük mindent összekevernek szana-széjjel van minden és meg szortírozhatok utánnuk 1 napig!!! Minden nap azon megy a vita ki pakoljon szépen egymásra adják az utat hogy ezt a tesó szedte elő stb. Már azon vagyok hogy összezsákolok mindent és eladom (persze sajnálom, mert nem olcsó dolgokról van szó). Elég lenne nekik az üres szoba meg pár fejlesztő játék pl. társasok, kirakók, gyurmakészletek...

Tinálatok is megy a cirkusz a nap végén hogy ki pakoljon össze??? -én ennyi idősen a tesóimmal magunk raktunk rendet a szobánkban, de az én lányaim igen lusták. Ha felemelem a hangom akkor segít csak a nagyobbik.

2012. aug. 1. 12:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
Mintha csak a Nővérem lennél :) Az Ő gyerekei is ilyenek, állandóan ezen van fönnakadva, hogy nem pakolnak össze, és úszik a ház, ha magukra vannak hagyva játszás közben. Náluk az vált be, hogy ami nem volt összepakolva, összeszedte egy szatyorba és odaadta a szegény gyerekeknek. Azóta csak ennyit kell mondani: "Na akkor ezek mehetnek a szegény gyerekeknek?" És már rend is van!
2012. aug. 1. 13:05
 2/15 anonim ***** válasza:
25%
Ne pakolj utánuk! A kicsinek tanítsd meg azt, amit a nagynak, aztán hagyd, hogy rájöjjenek, hogy a rendrakás csak nekik jó. Természetesen, ha nem csinálják meg, vonj meg tőlük valamit. Emiatt ne te legyél rabszolga!
2012. aug. 1. 13:06
 3/15 anonim ***** válasza:
86%

Nem a lányaiddal van a baj...

A kistesó (aki mellesleg elfoglalja a nagy helyét!!!) NEM pótolja a szülőt, az anyát. És a nagyobb gyerek sem azért van, hogy játsszon a kisebbel. Nem bébisintér. A kisebbik meg nem anyapótlék.

A nagyobbik 4,5 évig egyedül volt, annyit játszottál vele. A kisebbik 3,5 és nem játszol vele. Pedig neki is járna annyi belőled, mint a nagynak.

És a nagy hiába nagy, ahhoz kicsi, hogy ne kelljen foglalkozni vele.

Elhiszem, hogy fáradt vagy, de ez NEM a gyerekek hibája.

Kicsit kevesebb pénz és kevesebb játék, DE TÖBB AZ APUKÁBÓL (és belőled), csodára lenne képes.

A játékokat pedig NEM összekeverik, hanem úgy játszanak velük, ahogy tudnak, és eközben keverednek. Nem kell szétválogatni, majd megkeresik, ami kell nekik.

A gyerek nem kis felnőtt. Nem velük van a baj, hanem azzal, hogy az apuka "munka" címszóval nem vesz részt a nevelésükben, te meg hulla vagy.

A gyerekhez 2 ember kell, nemcsak a megcsináláshoz, hanem a felneveléséhez is. Ezen kéne változtatni.

2012. aug. 1. 13:06
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

Ez természetes testvéreknél, és nem akarlak elkeseríteni, de ne is számíts a jövőben sem jobbra.

Főleg, ha - mint, ahogy írtad - akaratlanul is azt sugallod a nagylányod felé, hogy a kistesó miatt nem foglalkozol már vele úgy, ahogy ő azt megszokta, és szerette.

Még ott is "ölik" egymást a testvérek, ahol a szülők mindent megtesznek, hogy szeressék egymást, te még gyakorlatilag uszítod őket ezzel.

2012. aug. 1. 13:13
 5/15 A kérdező kommentje:
első válaszoló-köszi ezt is próbáltam sőt azt is hogy megy a kukába-be is vittem egy tiszta kukászacsit elkezdtem beleszórni de akkor meg sírtak és gyors elrakták. De akkor most terrorizáljam őket minden nap??? Régen amilyen nyugodt voltam most olyan gyorsan felmegy a pumpa nálam. Most hogy itt a nyár van hogy este 9 fél 10-kor jövünk meg mert elmegyünk fagyizni hisz 6-7 után van jó idő. Ilyenkor meg este 10-kor megy a vita ki pakoljon-örülnek nekünk a lakók mert tömbházba lakunk...
2012. aug. 1. 13:19
 6/15 A kérdező kommentje:
második-sajnos tudom hogy a kicsi igen kis elkényeztetett és nem áll neki így mindig a nagy puffogve, de elpakol. Így őt igen sajnálom, mert kihasználva érzi magát (mint én itthon hogy enyém a háztartás a gyerekek meg a melóhelyemen is feleljek meg stb.)
2012. aug. 1. 13:21
 7/15 A kérdező kommentje:

Harmadik-teljesen igazad van!!! Én a gyerekeimért élek, de az utóbbi fél évben belefáradtam de nagyon! Már közös programokat se szeretem. Lassan úgy érzem hogy pszihologus kell nekem. A kapcsolatunk sem túl jó-de ezen már nem akarok változtatni a 10 évben többször megpróbáltam nem erőltetem (válni nem akar a gyerekek miatt így marad minden így).

A gyerekek okosak sokat foglalkozok velük a nagy ovisan olvasott, nyomtatottan írt kitűnő lett, a pici meg abból tanul ahogy hallja mikor gyakorlunk-egy tucat német szót tud névelővel együtt.

Anyum ovónő, de rajta is látom hogy már idegesebb és mondja hogy jobb minél előbb szülni, mert ahogy az ember öregszik egyre kevesebb a türelme. Persze neki sem volt könnyű élete!

2012. aug. 1. 13:27
 8/15 A kérdező kommentje:

negyedik-amikor megszületett a kicsi a nagy állandóan segített fogta ringatta pelusozni, fürdetni akarta... Nagy volt a szeretet köztük. Amíg játszottam a naggyal a pici a hordozóba feküdve figyelt minket. Első szava is a tesó neve volt-persze nem túl tisztán.

Most meg ölik egymást veszekszenek mint a cig.nyok...

2012. aug. 1. 13:30
 9/15 A kérdező kommentje:

Valamit muszály lesz változtatnom, mert ebbe beleörülök...

Van a szobájukba tv. de mégis mindig nálunk nézik-ez nem is zavarna engem csak férjem, mert ő nem néz mesét csak meccset.

Meg ugye eddig a nagy volt kicsi csak minimaxot engedtem, de mivel nagy ő már a nickelodelon meg cartonnetwork, meg disney chanel stb. csatornákat nézi, ami a kicsinek meg nem igen lenne való.

2012. aug. 1. 13:33
 10/15 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon sok kicsi nem pakol össze maga után. Türelmesen kell nekik megtanítani. Halál nyugalommal is kidobálhatod a cuccokat. Ez mondjuk nem rossz ötlet (szerintem) csak jól kell csinálni. Anyukám még azt is megcsinálta, hogy mikor nem láttam eltüntetett pár játékot és csak akkor kaptam vissza, ha rendet tettem. De azt se feledd, hogy a kicsi még csak 3 és fél éves. Ő még igen kicsi ahhoz, h maga után pakoljon el!

Hány éves vagy? Kicsit kevesebbet vállalj magadra és ne legyetek el este 10-ig! Ők ahhoz még picik, h ilyen későn menjenek aludni, álmosak, fáradtak persze, h semmi kedvük pakolni. Vagy akkor induljatok el mikor rend van. HA nem lesz rend nem mentek.

De mindenképpen legyél türelmes, mert a gyerekek egy része nem fogad szót egy "idegbetegnek". Ha az anyukája, ha az óvónéni. Félni fognak. Tudom, mert nekem is volt ilyen óvó nénim meg tanár nénim és a szüleim is eléggé türelmetlenek és mind a mai napig sírhatnékom támad, ha eszembe jutnak ezek a dolgok.

Sok sikert!

2012. aug. 1. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!