Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodakezdésre tényleg ennyi...

Óvodakezdésre tényleg ennyi cucc kell, vagy én értelmezek valamit rosszul?

Figyelt kérdés
Egy nadrág amibe megy, de ugye ebből sem egy darab, benti nadrág, szintén nem egy darab, csere ruha, pizsama is kettő, váltócipő, tornacipő, kinti cipő, és még sorolhatnám... tényleg ennyi minden kell, mi van azokkal akiknek alig még ételre is pénz, hogyan szereznek be ennyi mindent? Nekünk sem sok van, na mindezeket ha bevásárolom nem is marad..
2012. júl. 31. 14:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kell nézned, hogy mások miben járatják a gyereket, esetleg minden nap másban. Nekem 2 lányom van, a nagyobbik most végzett ovival. Napközis volt. Nekünk egy ágynemű kellett, egy pizsi (nekünk rövidgatyó és póló volt, de szerintem abszolút nem baj, ha kinőtte már a gyerek, az oviban nem nézik), tornacucc, váltóruha. A benti cipő egy szandi volt, hogy ne essen ki folyton a lábából, de amúgy itthon is azt adtam rá, szóval nem kellett pluszba szép, márkás cipőt venni. A kinti nadrágját csak akkor vittük haza és mostuk meg, ha nagyon piszkos volt, és elég használt gatyó volt, nem márkás, gyönyörű nadrágokat vittünk. A turikban tényleg nagyon sok szép ruci van, aprópénzért. Csupa márkás, angol ruha. Menj, nézz szét, és garantált, hogy egy zsák ruhával térsz haza. Ne parázz, hogy mit mondanak mások. Amíg nem koszos, büdös és szakadt a gyereked ruhája, addig nem szólnak be.
2012. júl. 31. 16:41
 22/26 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nem kell divatozni az oviban. Mondjuk nekem fiam van, és minden nadrágjának kilukadt a térde cirka egy nap alatt, szóval nálunk simán ment a tréningnacik hada bentre, csak akkor adtam rá „rendes” nadrágot, amikor hazahoztam (de ez is lehet, hogy csak az én dilim, hogy tréningben nem járunk az utcán :).

Nálunk oviszsák sem kellett, nem is értem, minek az, van polca és fogasa…

A legfeleslegesebb dolog a tornacipő volt, heti egy „tornaóra” azt jelentette, hogy kb. 10szer volt rajta, és kinőtte. Persze a kínai, klasszikus fehér csuka jó, de annál egészségtelenebb kevés cipő van szerintem. :)

2012. júl. 31. 16:55
 23/26 anonim ***** válasza:
Nekünk abban van bent a kisfiam amiben viszem. Csererucikból 1-1 mindenből (gatyó, nadrág, zokni,póló, pulcsi). Havonta papírzsepi, negyedévente 4 guriga WC papír, fogkrém, folyékony szappan. Havonta 300 Ft csoport pénz. Na meg van egy váltócipője. De külön ovis kinti cipője nincs. Abba megy ki az udvarra amiben viszem oviba. Pizsama is elég 1, meg az ágyneműje. Összesen van neki mindenből 6-7 db. Melegítő nacikba jár oviba, mert az a legkényelmesebb játszani.
2012. júl. 31. 20:05
 24/26 anonim ***** válasza:
20.05-ös vagyok. Nálunk tornaórára csak egy nadrág és póló kellett. Mezítláb (zokniba) tornáznak)
2012. júl. 31. 20:06
 25/26 anonim ***** válasza:

ja tényleg

a csoportpénz

az havi pár száztól több ezerig lehet erre készülj fel !!!

és ez mind óvodán belül !!!

2012. aug. 1. 13:58
 26/26 anonim ***** válasza:

én már júniusban megkezdtem az ovira való felkészülést ,így nem kell egy összegben kiadni.júniusban megvettem az ágynemű huzatot,nálunk 70X140-es paplanhuzatot kérnek,és egy kispárna huzatot párnával vagy anélkül,attól függ hogy alszik a gyerek.

júliusban vettem a tescoban neki féláron három melegítő nadrágot,az egyik bélelt,1200-1450 volt darabja így.vettem két lepedőt,tescos flanell,550 volt a kettő,nagyon jó minőségű.

tegnap vettem a sparban féláron thomasos ovis zsákot és tornazsákot,750 és 400 volt volt így.

most volt a névnapja,kapott pénzt,abból vettem neki ruhákat ismerőstől használtan,meg most örökölt egy nagy szatyor ruhát is.még egy jó minőségű gumicsizmát akarok venni neki meg egy új esőkabátot,mert az előzőt kinőtte.

most vettem a tescoban szintén féláron kisgatyákat,zoknikat,9 pár zoknit és 15 db kisgatyát.

a kínaiban vettem négy darab fehér atlétát télre,350 volt darabja.még júniusban vettem két farmert ismerőstől használtan,annak 1000 volt darabja.

most a ruhatára úgy néz ki,hogy van vagy 8 melegítője,4-5 farmerja,vékonyabb és vastagabb is,kb 6 bélelt nacija,pólója,hosszú újjú pólója 12-12 db.kapucnis pulcsi 4 db,pufi mellény 1 db,átmeneti dzseki 3 db,télikabát 1 db,téli sapka 2 db,sál 1 db.

tehát amit még venni akarok:benti szandi,gumicsizma,esőkabát,ovis pizsi,harisnya,őszi cipő,téli cipő,és idénről letudtuk a vásárlást.

nálunk úgy van,hogy abban van bent,amiben viszem,ha már hideg lesz,akkor fiúknak harisnya,rövidnadrág(elég béna,de így kérik).kinti ruha.és mindenből 2-3 váltás ruha.én azokat hagyom bent,amiket nem nagyon hord,mert viseltesebb.a bölcsiben egy év alatt háromszor kellett átöltöztetni,mert annyira leette vagy leitta magát,gondolom ez oviban sem lesz máshogy

2012. aug. 2. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!