Óvodakezdésre tényleg ennyi cucc kell, vagy én értelmezek valamit rosszul?
Hát minálunk abban mentek az udvarra amiben vittem reggel. Itt eszébe nincs az óvónőknek dadáknak külön segíteni átöltözkodni.
Szóval egy váltás ruha volt az oviszsákban, ami nem is zsák volt hanem egy szatyor. Na és?? Nem panaszkodott a gyerek, nem szóltak meg. Az a ruha bokalengető volt, de sose volt rajta, nem volt rá szükség.
ezenkívül egy benti szandi és slussz. Minek ennyi ruha amiket te írsz??
Másrészt elég gáz ha most panaszkodunk, akkor mi lesz suliba. Ez eltörpül mellette.
Nálunk az oviban tök jól eljátszik egymással a full új next szerkós és a mackó nacis kiscsaj. Szerencsére ebben a korban még annyira nem nézik ezeket. Később a suliban persze már nem igaz sajnos annyira.
Én mindig elosztom a vásárolandó dolgokat. Nyár végén már beszerzek 1-2 őszi cuccot, aztán pl jövő hónapban megveszem a benti cipőt (ilyenkor sokszor akciózva is vannak a dolgok) kintre még jó a szandi vagy az amit nyáron felvett hidegebb időben. Tornacipőt elég megvennem szeptemberben, mert az első hetekben úgy sem kezdenek tornázni. Októberben meg megveszem a zárt cipőt. Mondjuk a lányomnak van egy szandija és egy szandálcipője azt zoknival fel tudja venni 10 fokban is.
1. vagyok. Én is a legjobbakat szereném. Nem használt cipőt, nem rongyokat, a többit, amit felsoroltak, azokat kimondottan kérték.
40 e ft-nál tartunk jelenleg. Persze nem kell thomasos, aki nem teheti meg, de én nem is panaszkodom. Ez van.
Még van egy hónapod ovikezdésig, ajánlom a Vaterát, teszveszt, jófogás.hu-t, de érdemes benézni a bababörzékre is, mert sokszor árulják az anyukák a nagyobb gyerekek kinőtt ruháit, szinte fillérekért.
Játszani, sarazni tökéletesek. Nálam volt, hogy 7 db melegítőnadrágot vettem 900 Ft-ért, mindegyik hibátlan volt.
Egyébként most a Tescoban pólókat, vékony felsőket leárazva árulnak. Picit nagyobb méret és az is jó pizsamának.
Nálunk szerencsére nem kell pizsama, mert tetőtérben van a csoportszoba, mindig meleg van ott, elég, ha alsógatyában, pólóban alszanak.
Váltóruhát annyit kell vinni, amennyit gondolok, hogy szükség lesz rá.
Ágyneműnk (kispaplanra) van csecsemőkorából, azt már nem használjuk, a párna részéből meg csinálok oviszsákot. Lepedőt tudok csinálni, egy itthoni nagyot kettévágok. Kinti cipő amúgy is kell, bentre veszek neki váltószandált. Tornacipő, tornaruha még nem kell, csak félév után.
Én is ebben az ovikezdési bokalengető gatyabeszerző problémában vagyok.
Az a gáz, hogy a turik is csak augusztus közepén-végén kezdik az őszi cuccokat kirakni. Hosszú szárú nadrágot nem kapok a fiamra, 4-5ezret meg nem fizetek egy farmerért.
Max rászánsz egy egész napot, és bejárod augusztus végén az összes környéken fellelhető turkálót. Akadtam már én is szuper dolgokra :)
bentinek nem adnék hosszút rá még télen sem
nálunk olyan meleg volt a csoportszoba h majd megfőttek a gyerekek :-)))
otthon a 20-22 fokhoz képest télen az oviban 24-27 fog volt !!!
sort/szoknya/ruha + póló zokni benti cipő/papucs
pizsinek jó a póló+sort combó vagy nyáron a bugyi
1 váltó a zsákba hátha kell.....(mert leönthetik véletlen pl vagy más...
kinti cipő ami lehet a hazamenős is akár
kinti ruha ez is lehet a hazamenős
nyáron pl át sem öltöztek kintibe
ősszel melegítő pulcsi zárt cipő esetleg vékony kabát
télre ha jót akarsz akkor egybe overall és vízhatlan csizma !
alá harisnya és hosszú ujjú póló de ha izzadós akkor elég egy póló és zokni
kint ált sokat mozognak és ha nagyon beizzadnak akkor hamarabb megfáznak !
nekünk kellet ágyneműt is vinni ha minden nap bent aludt akkor hetente mosni ha nem akkor havonta / magam varrtam meg
ovis zsák / maradék anyagból varrtam
torna felszerelés mert kötelező torna volt heti 1x
tisztasági csomag : folyékony szappan vagy utántöltő/1L/év pzs 1db/hó wc papír 1db/hó fogkrém 2db/év fogkefe 2-4db/év (ki mennyire rágta szét)
gyümi : pár szem hetente de volt h vittem joghurtot müzlit zöldséget (karalábé répa ubi stb...) mogyorót diót
a ruhákat nem vettem ha volt otthon, kintre teljesen jó volt a turis melegítő (a fiam 1év alatt vagy 6-7db-ot lestrapált anno) és szerencsére sokat kaptunk innen onnan
de a teszveszvaterásapródosjófogásos oldalak sem vetettem meg és a börzéket sem :-)
Nekem csak az a bajom a kinti benti ruhákkal, hogy pl nincs dada, ki figyeli, hogy a gyerekem miben megy ki. Mert oké én átadom neki a benti ruhát, de... És akkor ha befelé észreveszik, akkor az esetleg tiszta(volt, hogy a játszóról egy szem homok nélkül jött haza a gyerek) ruhát átcserélik... Szóval nem azzal van a baj, hogy mi vinnénk sokat, nem figyelnek rájuk:((mesélte ovitárs anyuja, hogy pl télen se nézték a csajszi harisnya nélkül vékony naciban ment ki, vagy az overál alatt semmi sincs:() És nekem még 2hét a szülőiig, szóval csak hallom miket kell vinni.
Én megveszem a kínai 1000forintos melegítőt a gyerekre, itthonra is kell, max 4al többet veszek, meg hozzájuk póló, egy benti cipő, és letudom... Akinek meg kevés vagy nem jó, vegyen a gyerekre jobbat:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!