Óvodakezdésre tényleg ennyi cucc kell, vagy én értelmezek valamit rosszul?
Ezeken kívül nálunk még kell:
oviszsák,
tornazsák,
ágynemű,
5 váltás ruha.
Csoportpénz havonta,
tisztálkodó szerek, gyümölcs - időszakonként
és ebédpénz.
Hát én váltóruhának beraktam egy itthoni nacit, pólót, hosszuju pólót, kisgatyát. Tornafelszerelés egy fehér póló+rövidgatya.
Egy benti szandi..ez tökéletes tornára is.
Ennyi volt bent az ovodában. Ez kb 1000 ft, ha a szandit nem nézzük. Persze használtam.
Nem értem egyébként amit írsz.
Nektek 2 pizsama. Ez is lehet sima póló és rövid naci. Nem kell túlreagálni.
Második vagyunk. Igaza van az elsőnek. Itt is kell még wc papír, 100as zsepi, literes folyékony szappan, 100as szalvéta havi csoportpénz, gyümi időnként, tornazsák, ovis zsák. Fogkefe+fogkrém+pohár. Kéztörlő.
Én a ruhákra nem fektetek nagy hangsúlyt, 2 éve nem használta a váltóruhát amit beraktunk. Sose kellett átöltöznie. Bőven jó duris, otthoni cucc.
Hú nekünk is volt mindenféle listánk :) Én még az ovis zsákot is feleslegesnek tartom, mert van polc...de hát az kell, na mindegy.
Nálunk így van: Megy valamiben, átöltözik a váltóruhába, vész esetére van csereruha, bugyi (ez szerintem teljesen normális). Aztán be kell vinni az ágyneműt (ebből elég 1, mert ha esetleg be is pisil este kimosod másnapra megszárad...de nálunk pl nem volt baleset) + pizsi, mert alváshoz átöltöznek (jó akár egy poló is csak ne abban aludjon amiben egész nap izzad). Aztán jó ha van kinti ruha, mert ha sár van ne a sárosban legyen bent utána. + Benti cipő+kinti cipő+tornacipő. De ezeket én az otthoni ruhákból válogattam össze, nem vettem külön ruhákat csak az ovira.
Ami kicsit viseltesebb az jó kinti játszósnak (lányom van) bentre poló leggings vagy szoknya (télen is). Szóval sok ruha kell, de nem tbb, mint otthon, mert ott is azért gondolom van 1 váltásnál több :)
A lányom csoportja pl tornacsoport, de nem vettem külön tornaruhát (nem is örülnek neki az óvónők, mert macerás felvenni) hanem egy rövidgatya+ egy poló amiben tornázik.
Amit be kell szerezni nagyjából minden évben:
benticipő
tornacipő ( 1500Ft-ért lehet kapni nagyon jó klasszik fehér cipőt amit én pl textilfilccel kidekoráltam :D)
kinti cipő , télen pl ugyan az a csizma a kinti amit egyébként is használ, tavasszal meg veszek a kínaiban tök jó vászoncipőt, de az se tragédia, ha a kinti cipője az amiben hazamegy.
Na akkor képzeld el amikor megkapod az iskolásnak (ingyenes oktatás ollé!) a beszerzendők listáját.... és néhány cuccon nem lehet spórolni, mert ha olcsót veszel a gyerek nem tudja használni vagy hamar szétmegy és ugyanannyiban jössz ki, ha jobbat vettél volna.
Vagy a tanítónéni közli, hogy ezt vagy azt a márkát kell megvenni és kész.
És akkor tankönyve még nincs és azokat be is kell kötni...
Off,de akkor Te kiakadtál volna azon amit a bölcsibe Nekünk kértek,és ez ne a ruházkodás volt.
200 papírzsepi!!
100 szalvéta
2 guriga wc papír,vagy nagy csomag pelenka!!!
légfrissítő (a többit nem írom,mert az normális mennyiség és valójában elfogy)
Na ezeket én túlzásnak tartom,nem hiszem el,hogy ennyi elfogy 1 hónap alatt,mert az én háztartásomban nem fogy el ennyi minden ilyen rövid idő alatt.
És akkor még a váltóruhát is,amiből 2 rendet kell vinni,mindenből.Ez azért nem annyira nagy dolog,5-6 max 7000 forintból azért már a turiból elég jól felruházom a lányt.Benti válltócipő,és kinti játszós is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!