Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy szeptemberre...

Mit tegyek, hogy szeptemberre az óvodakezdésre/ig ágytiszta legyen?

Figyelt kérdés
Kisfiam májusban lesz 3,5 éves,már régóta szobatiszta,csak déli alvásnál adok rá pelust és este.Szeptemberben megy oviba,és addig le kéne szoktatnom a déli pelusról ill. jó lenne az éjszakairól is. Vagy most csak a nappaliról szoktassam le? Előre is köszönöm a segítséget .
2012. ápr. 23. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnos ez nem szoktatás kérdése. Az idegrendszer érettségétől függ, hogy mikor lesz ágy tiszta. Így persze nem nagyon tudod ott altatni az oviban, bár vannak ovik, ahol ez nem gond. Ennek a rendeződését ki kell várni.
2012. ápr. 23. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Én elvinném alvás előtt pisilni, és akkor hátha kibír 1,5-2 órát. A nagylányom éjjelre elég későn lett ágytiszta (3 éves körül), de a délutáni alvást kibírta így simán.

Ovi: Van olyan ovistársa a gyereknek, akire adnak az óvónők pelenkát, ez itt nem gond.

2012. ápr. 23. 16:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálunk sem gond az oviban, hogy a lányom (elmúlt 3 éves) még nem "ágytiszta". Ráadják, és kész. 95%-ig szerencsére már üres, éjjel is kezd talán-talán alakulni.

Ez valóban nem szoktatás kérdése, én azt vettem észre, hogy pl. éjszaka nem is éjjel alvás közben pisil, hanem ahogy felébred. Én is a délutánit próbálnám először, előtte vidd el pisilni, ahogy pedig ébred, azonnal, akár egy bilit odakészíteni az ágy mellé.

Próbálgathatod, de majd megérik. Szeptemberig pedig még rengeteg időtök van, hidd el, addigra minden rendben lesz!

2012. ápr. 23. 17:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg, nem akar-e pelus nélkül aludni, már olyan nagy, ecseteld neki, hogy az milyen jó dolog. Alvás előtt már ne igyon sokat, menjen el pisilni, akkor a nappali alvást ki fogja bírni és nem fog bepisilni.
2012. ápr. 23. 17:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Kipróbáltad mostanában is a délutáni alvást pelenka nélkül?

Fiam folyamatosan belepisilt, majd elfogyott a pelenka, így nem kapott délután. Egyetlenegyszer talán bepisilt, de azóta sem. Ha pisilnie kell, felébred.

Próbálkozz, messze van még szeptember.

3éves múlt januárban

2012. ápr. 23. 19:07
 6/7 anonim ***** válasza:

nappalra ne adj már rá pelust, esetleg vegyél egy olyan lepedőt, ami nem engedi át a pisit, hogy a matrac ne legyen pisis ha esetleg baleset történne

én sem tudtam hogy kezdjem ezt el, aztán gondoltam egyet és egyik nap nem adtam rá a délutáni alváshoz. nem pisilt be. aztán már nem kapott, és egyszer sem pisilt be, pedig van hogy 2,5 órát alszik

tegnap meg elaludt, aztán 40 perc múlva kitámolygott, pisilt, majd visszafeküdt :)

éjszakára még kell nálunk is

2012. ápr. 23. 23:41
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek. :)
2012. ápr. 23. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!