Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ágytisztaság kérdése?

Ágytisztaság kérdése?

Figyelt kérdés
Kisfiamra nappal már nem adok pelust, de a délutáni és az éjszakai alváshoz még igen. Nem tudom hogy kezdjem el az ágytisztaságra szoktatást, mert nem tudom hogy védjem meg a matracot a pisitől :) reggelre ugyanis mindig nagyon tele van a pelusa pisivel. Ráadásul ő velünk alszik, nagy franciaágyon, mit csináljak hogy ne legyen tiszta pisi a matrac? ti ezt az ügyet hogy oldottátok meg? köszi!

2012. márc. 27. 23:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Amíg reggelre tele van a pelusa, addig szerintem sehogy ne kezdj hozzá. Semmi értelme, mert ez nem szoktatás kérdése.

Esetleg első lépésként próbáld napközben bevinni a folyadék nagy részét, este már kevesebbet, de azért adjál neki inni este is! Lefekvés előtt vidd el pisilni.

Ha így van előrelépés és száraz a pelus reggel, akkor lehet próbálkozni a gumilepedővel, meg az éjszakai pisiltetéssel.

2012. márc. 27. 23:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyrészt mennyi idős, és én úgy kezdtem, hogy megszüntettem az esti kakaó ivást, helyette tejpépet adtam. Ha megiszik közvetlen lefekvés előtt 2-3 decit, nem bírja ki reggelig a lányom, én sem bírnám.

6 kor van vacsi, akkor ihat, utána már csak vizet, abból meg nem csúszik le sok.:)

Lefekvés előtt pisil.

2012. márc. 28. 08:03
 3/5 anonim ***** válasza:

A délutánival kezdenék. Ne vedd el egyszerre a déli és esti pelust is, legalábbis én nem vettem el. Szóval egyszer csak nem adtam rá délben, mondtam neki nagy fiú vagy, nem kell már, ha pisilni kell szólj, kelj fel. (Az éjszakainál is ezt mondtam)

Mindenhol ezt olvasom, hogy amíg reggel tele a pelus, addig nem érett az ágytisztaságra, ne vegyük le róla. Hát az én fiam olyan, hogy amíg volt rajta pelus, addig abba pisilt. Pl mikor elkezdtem leszoktatni, de az utcára pelusba mentünk, akkor nem szólt, hanem belepisilt mindig, ha nem volt rajta, akkor szólt.

Szóval én nem vártam meg, hogy a reggeli pelus száraz maradjon, hanem csak levettem róla. Első 2 éjszaka sikeres volt, a 3,-on bepisilt, de nem szidtam le, sőt dicsértem, hogy milyen ügyes.

Lefekvés előtt, már ne igyon sokat, bilit készíts a szobájába, hogy ha felkel ne kelljen a fürdőig kimenni, lefekvés előtt közvetlenül még pisiljen, akkor is, ha azt mondja nem kell, pár csepp azért biztos kijön.

Matrac: nekem nem vált be egyik gumis lepedő sem, amit a boltokban adnak, mind átázott, pedig erre a célra szolgál. Ami nálam bevált (nem nevetni) az egy nagy szemeteszsák. Elvágtam, hogy teljesen kinyitható legyen, ne kétrétegű, mert úgy keskeny, és azt terítem a lepedő alá. Csörög ez is, mint a gumilepedő, de megszokta a fiam.

2012. márc. 28. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha tele van éjjel a pelus, akkor még ne vedd le, mert akkor nem csak a leszoktatás van hátra, hanem élettanilag sem ok még az éjjeli nem pisilés. A fiam 2,5 éves, kb fél éve szobatiszta és 3 hónapja ágytiszta. Én akkor vettem le róla a pelust, amikor már hetek óta nem volt benne semmi. És persze előfordul havonta egyszer egy baleset, de azt hiszem, hogy ennyi idősen ez normális. Én az ágyába (mondjuk ő nem alszik velünk egész éjjel, mondjuk kéthetente egyszer átjön hajnalban, de ennyi) egy Aldiban vásárolt matracvédőt teszek. Ez csak egy olyan 70x70-es négyzet alakú, nem csörgős, pamut borítású, de vízhatlan réteg, ami nem engedi át a pisit (azt hiszem, hogy öregeknek szánták). Nagyon bevált, épp csak a háta közepétől a combja közepéig ér, nem csörög, nem zörög.
2012. márc. 28. 14:19
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat! megfogadom a tanácsaitokat! azt hiszem először a délutáni alvásnál fogom csak levenni róla a pelust, aztán majd meglátjuk

2,5 éves elmúlt a kisfiam, de még nappal is van baleset

nem erőltetjük egyébként, csak az a cél, hogy szeptemberre legyen teljesen szobatiszta, akkor kezdi majd az ovit

2012. márc. 28. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!