Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gond, ha egy 2,5...

Mennyire gond, ha egy 2,5 éves gyerek nem használja az igen szót?

Figyelt kérdés

ha mondom, hogy mondd, hogy igen, akkor mondja a nem szó helyett meg más szót használ

egyébként nem régen kezdett szavakat mondani, mindent megért és ha kérdem ez mi az mi akkor mondja

néhány mondatot is mond - nem sokat a fejével sem bólint csak ha azt kérdem, szereted ezt vagy azt , akkor bólint egyébként nem

szerintetek ez belefér, hoyg még nem használja az igent

köszönöm

2012. júl. 26. 12:27
 1/10 anonim ***** válasza:

detto a nem az perfektül megy az igen re meg ühüm.. ez a válasz

23 hós lány nemrég kezdett el utánozni a szavakat s pár mondatot

2012. júl. 26. 12:35
 2/10 Tinker Bell ***** válasza:
75%

Azt nem hiszem, hogy akkora gond lenne, de hogy csak háromszori elolvasásra tudtam értelmezni a leírtakat, az gond. A lényeg az, hogy nem mondja, hogy igen. Igaz? Akkor sem mondja, hogy ha kérdezel tőle valamilyen eldöntendő kérdést?

A bólogatással nem igazán értem mi a probléma. Miért bólogatna, ha nem kérdezel tőle olyat amire lehet bólintani?

2012. júl. 26. 12:36
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem csodálom hogy nem tud beszélni, a te leírásodat is alig lehet értelmezni!
2012. júl. 26. 12:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Az én két éves fiam a nemet nagyon jól és gyakran használja, de igen-t ő sem mond. Mindig azt mondja Ez jó. Ez jelenti nála az igen mellett azt, hogy finom valami, vagy, hogy tetszik neki. Nekem fura mert régen mondta az igent is és bólogatott is hozzá, de ez elmaradt. Szerintem annyira nem gond, főleg, hogy, mint írtad mindent ért. Lehet, hogy 1-2 hónap múlva meg folyékonyan fog beszélni. Úgy halottam kisfiúknál ez gyakori.
2012. júl. 26. 12:39
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem kell aggódni. Az én fiam 3 éves koráig csak halandzsa szöveget mondott. Ma 21 évesen 4 nyelven beszél gyönyörűen.

Egyébként Albert Einstein olyan 5 éves koráig meg sem szólalt. Később azt mondta,hogy azért nem beszélt,mert nem volt mondanivalója..

2012. júl. 26. 12:40
 6/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, a nem túl kedveseket is

nem értem melyik része nem volt érthető

a lényeg, ha kérdezek tőle eldöntendő kérdést akkor nem mondja, hogy igen , ...ennyi

és a nem helyett, ő azt mondja, hogy jó, jó

ha kérdem, menjünk a nagyihoz? és nem akar menni azt mondja jó-jó, ez így érthető?:)

ha kérdem, menjünk a ligetbe ? nem mond semmit, ha mondom neki , ha szeretnél menni, mondd, hogy igen -na akkor mondja, hogy igen

elnézést ha nem voltam egyértelmű de megnyugtat,hogy van olyan aki értette a kérdést:)

2012. júl. 26. 13:02
 7/10 anonim válasza:

Nem tudom... én elsőre is megértettem.

Amúgy szerintem nem gáz. Az én fiam is mindig mindenre nemet mondott, de ahogy nőtt úgy kezdte elhagyni.

2012. júl. 26. 13:41
 8/10 anonim ***** válasza:

25 hónapos lányom folyamatosan,mondatokban beszél,de az igen hiányzik a szókincséből... Kérdezek tőle valamit,pl.: Kérsz enni? -Kérek. Lemenjünk a boltba? -Menjünk!

Én nem érzem olyan nagy bajnak hogy nem mondja hogy IGEN,aztán lehet velem van a baj :D Majd megtanulja...

2012. júl. 26. 14:39
 9/10 anonim ***** válasza:

én értem a kérdést, kisfiam autista gyanús és nálunk is nagyon fontos volt az igen megjelenése, hogy az autista gyanús gyerekeknél általában, mert hogy náluk ez nem következik be.

nincs ezzel baj, hogy nem használja, a beszéd elkezdésekor még ismételnek, így tanulják a nyelvet. nagyon fontos, hogy hogy lejátszd mindig azt a párbeszédet amit vársz tőle, majd ezt is utánozza és megtanulja.

pl:

menjünk sétálni?

séta?

igen anya, szeretnék menni sétálni! látod, így kell mondani...

ami furcsa, hogy a nem helyett jó jó-t mond, én inkább emiatt aggódnék. na nem megijeszteni akarlak, de valahol valamiben hibázhattatok, mert ugye ez az első szavak egyik. nem lehet, hogy túl sok mindenre mondjátok vagyis túl gyakran, hogy nem? vagy nem vagytok elég következetesek ezzel a szóval? tehát mondod neki, hogy nem, aztán hagyod, hogy csinálja?

a korai fejlesztőnek van egy könyve, apró lépések, azt ajánlom elolvasni, amiket leírtam, ott elég részletesen példákkal és sok ötletes játékkal van leírva :)

2012. júl. 26. 21:00
 10/10 fgjkl válasza:
Szia, nem tudom jársz-e még erre, de ha esetleg igen, megköszönném ha válaszolnál. nálunk is hasonló probléma van most. A nemet szuperül mondja a lányom (másfél éves) de az igent sosem használja. még csak nem is bólogat. úgy kommunikál ahogy az egyik válaszoló írta itt, hogy ha kérdezem, hogy pl: kéred ezt? akkor azt mondja: kérem. és kb mindenre így válaszol. nálatok végül mi lett? mennyi idősen kezdte el mondani? előre is köszi a választ.
2013. szept. 14. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!