2 év körüli lánykám a többi hason korú gyermekhez képest le van maradva?
Vagy ő igy fejlödik más meg más meg máshogy majd behozza a lemaradást
kanállal eszi a főzeléket joghurtokat, villát nem használ, ritkán kéri el a kanalat s eszi egymaga meg
50 szót tud és pár mondatot (beszédáradat sajnos még nincs de egyre több mindent utánoz)
biliröl, wc röl nem kar tudni (bár ma jelezte kaki van a pelenkába ez reélem valami fajta előrelepés a szobatisztaság elkezdéséhez
reggel este csőrösből iszik
Elozo vagyok, az en kislanyom 2 eves es 3 hos, eszembe se jutott megszamolni, hogy szot tud, mikor kanallal, mikor villaval eszik, van hogy kezzel:)
szobatiszta kb egy honapja.
Reggel es este cimusuvegbol iszik!!!!
szerintem teljesen normalis kis ket eves lanykaink vannak!
Az én kisfiam 27 hónapos és mi is itt tartunk. Igaz ő nem iszik csőrösből de soha nem is ivott csak pohárból (akkor hogy bántam most meg milyen jó:).
Hát igen én is hallom, hogy még nem szobatiszta...
Van egy könyvem a babákról és abban az áll, hogy 3 éves korig teljesen eltérően fejlődnek, de 3 éves korukban mégis egyforma tudással képességekkel rendelkeznek a gyerekek.
Szerintem teljesen jó!! És valóban el kell fogadni,hogy nem egyformán fejlődnek. Írok is rá neked ilyen-olyan példát is.
Lányom 20 hónapos,pelenka csak alváshoz van rajta, már vásárolni,csavarogni is enélkül járunk. kb. 100 szót használ, rajzol, fest,gyurmázik, ügyesen iszik csőrösből és pohárból is, eszik egyedül -ha akar:)-kanállal,villával de van hogy kézzel. Este reggel a tejet cumisüvegből issza. Ügyesen motorozik két hónapja.
ISmerős kisfiú-egyidősek-mondókát mond, mondatokban beszél, de le nem lehet róla venni a pelenkát, és nem eszik egyedül. Kismotorral egyedül 14 hónapos kora óta tud menni
Ismerső kislány-szintén egyidősek-max 5 szót használ,semmivel nem játszik,semmi nem köti le, a ceruzát gyurmát állandóan meg akarja enni, a szobatisztaságtól nagyon messze van, csak cumisüvegből hajlandó inni, a kukón kívül semmit nem eszik egyedül:( Nem motorozik,nem ül rá a taxira,verekszik
És mind egykorúak, és nagyon eltérőek, ki ebben ki abban ügyesebb.
Nálam a gyerekeim között látni, milyen fejlődési utak vannak.
A fiam 2évesen kezdett beszélni, enni a mai napig mint egy kisröfi, ha olyanja van pedig 3éves, igaz villa is megy neki. Szobatisztaság 2évesen indult, kopkop "hamar" belejött. Bár ha elkapkodja akkor sajna a wc előtt képes bepisilni, de legalább szól.
Inni nagyon hamar gyerekbögréből ivott.
Lányom 18hónapos, már más is érti amit mond, kedvenc mondatom jotut lécci. Már nem számolom hány szót tud használni.
Kanálért külön szól, de egyenlőre nem gazdaságos ahogy eszik vele, néha kézzel teszi a kanálra a kaját:)
Bilizés, leveszi a pelust és elmegy a bilire pisilni kell felkiáltással...
22 hós a fiam.
-beszélni Semmit nem akar(tud),de mindent ért
-ha kérem bármit szivesen teljesít
-kanál,villa kb.1 hónapja egyedül használja
-pohárból egyedül iszik(nem rég kezdte)
-bili,wc-még hallani sem akar róla:-))
-puszit dob(persze csak ha kap valamit elötte)
szóval minden gyermek máshogy fejlődik,de fejlődik napról-napra és ez a lényeg:-))
Az én fiam 2éves múlt márciusban. Nappalra szobatiszta, folyékonyan beszél, pohárból vagy kulacsból iszik.
Nem eszik egyedül, nem is hajlandó megpróbálni!
Szerintem a lányod nincs lemaradva. A csőrös nem rosszabb mint nálunk a kulacs.
Este a kádba adjál neki pohárba vizet, hogy próbálgassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!