Már én érzem rosszul magam hogy nem jár bölcsibe? 2 éves múlt. Itthon vagyunk, mert van egy 9 hónapos lánykám is így nem adtam be.
Most viszont sokszor megkapom (szintén 2 gyermekes) barátunktól, hogy pedig fontos hogy a saját korosztályával legyen...stb. Ő is otthon van a pici babával míg a nagy bölcsiben (államiban, nem fizetős).
Én is gondolkodtam rajta hogy magán bölcsibe beiratnám heti 1-2 alkalomra, de nagyon drága.
Már elgondolkodtam hogy én csinálom rosszul és ezzel "ártok" a gyerekemnek, hogy nem sokat van a korosztályával.
Játszótérre néha járunk, van, hogy jönnek barátok/rokonok akiknél hasonló korú a gyerek.
Köszönöm Nektek!
Én is örülök, hogy itthon lehetek vele-velük, csak már a sok beszólás/okítás után elbizonytalanodtam. Gyorsan elrepül ez az idő, és tudom, hogy vissza fogom sírni. Remélem idővel javul az anyagi helyzet és legalább 1-2 napra magán bölcsibe is be tudom íratni, ha fél napra is.
Csodálkozom,hogy beveszik a bölcsibe a nagyobbat,ha anyukája otthon van,nálunk ilyenről szó sem lehetne,bár mikor a kisfiamat szoktattam be annak idején,akkor egy másik anyuka mesélte nekem,hogy ő nem dolgozik,de a gyerek miatt nem tud otthon semmi házimunkát elvégezni,ezért beadja egész napra bölcsibe. (egy nagyobb kamaszgyereke volt még,nem volt mégegy pici )
Vállalkozó család volt,éttermeik voltak,így simán adtak munkáltatóit a bölcsinek.
Véleményem szerint nem korrekt a dolgozó anyákkal szemben,ha csupán "szocializálási szándékból" beadják az anyukák a nagyobbat bölcsibe és így aki pedig rákényszerül,hogy dolgozzon nem teheti,mert nincs hely a bölcsiben.
Arról nem is beszélve,hogy mennyit fog hiányozni betegség miatt és mennyit lesznek betegek majd egyszerre a tesók,mert a nagyobb hazahordja a betegségeket a kicsinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!