Hogyan moshatnám meg megint a 1,5éves lánykám fogát?
Figyelt kérdés
3-4hónapja mosom a fogait,elég sok van már neki. Eddig nagyon jól ment,élvezte,sőt ha meglátta a fogkefét már szaladt a fürdőbe. De egy pár napja a száját sem hajlandó kinyitni,csinálhatok bármit. Sokszor feladom,mert éktelen hisztit vág le. Nem értem mi változott?!
2011. szept. 6. 19:13
1/6 anonim válasza:
Add a kezébe a fogkefét és mossa ő.
2011. szept. 6. 19:17
2/6 A kérdező kommentje:
Van az ő kezében is fogkefe,de amint én a másikkal próbálok a szájához közelíteni,megmakacsolja magát. Ha hagyom hogy ő csinálja magának,az nem ér semmit!
2011. szept. 6. 19:19
3/6 anonim válasza:
Ne add fel. Inkább hisztizzen és "haragudjon" rád pár percig, mint rosszak legyenek a fogai. Meg kell tanulnia, hogy a fogmosás nem akarat kérdése, hanem kötelező napi rutin. Tudom, sokan nem akarják "kínozni" a gyereket, hát én inkább lefogtam arra a kis időre, a saját érdekében.
2011. szept. 6. 19:23
4/6 anonim válasza:
Hagyd önállósodni és hagyjd,ohgy ő mosson. tudom,hogy nem olyan mintha te csinálnád. De elég 1 fogkerfe. Hagyd,hogy megmossa ésutána fogdmeg a kezét és mossátok át együtt.
Lehet erősebben mosd neki a kelleténél és rosz érzés erre gondoltűál?
2011. szept. 6. 19:41
5/6 anonim válasza:
*szia, én a kezébe adom a fogkefét azzal megmossa magának, persze így ugy, majd átmosom neki, persze nem 3 percig, csak átsikálom. ha egyedül akarom neki csinálni, akkor nem hagyja. ő a kajánál is ilyan önálló, nem igazán hagyja, hogy etessem:-)jó dolog az önállóság, gondolhatod:-)
2011. szept. 6. 20:14
6/6 anonim válasza:
Nálunk is volt egy ilyen korszak. Van hogy most is Ő akarja magának mosni (3 hét és 2 éves lesz).
Trükkjeim:
-ő az én fogkefémmel az enyémet én meg az övével az övét mosom
-ajándékba kapott tőlem egy új fogkefét (imád ajándékot kapni így ajándéknak harangoztam be), micimackós amit imád, így egy darabig én moshattam vele -úgy kapta ha anya moshatja-. Ja persze amúgy is le kellett cserélni a régit, azért vettem újat.
-teszek még rá (csak úgy csinálok) fogkrémet, ha megmoshatom én is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!