Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 23 hós lánykám még mindig...

23 hós lánykám még mindig babanyelven halandzsázik, pár szót használ, érdemes lenne már elvinni fejleszteni?

Figyelt kérdés
Nem kúszott, mászott, de szobatiszta nem buta!
2011. szept. 15. 17:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a gyerekorvosnak,vagy a védőnőnek fel kellene ismerni,ha szükség van rá.Bár szerintem még kicsi. Azt viszont melegen ajánlom,hogy ne dőlj be olyan mende-mondáknak,hogy ha ezt előbb,az magától érthetődően később. Ha gyanítasz valamit,vagy aggaszt érdemes felkeresni őket,aztán a dokitok elirányít valahová. Hallása rendben van?
2011. szept. 15. 17:14
 2/8 A kérdező kommentje:
hallása rendben, mindent megért amit mondok
2011. szept. 15. 17:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
3 éves korig nem foglalkoznak vele a logopédusok és a fejlesztők. Ilyen területen dolgozom. Ha megért mindent, és azért beszél, akkor nincs gond. Kisfiam 26-27 hónapos koráig is csak szavakat használt, meg nyomatta a babanyelvet, aztán megerett a nyelve.
2011. szept. 15. 20:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 23 hónapos, szavakon kívül semmit nem mond. Mindent megért, ha megkérem valamir megteszi, így én nem aggódom.

Fog ő még kellemetlen perceket okozni nekünk a fecsegésével. ;)

2011. szept. 15. 20:18
 5/8 anonim ***** válasza:

A szomszédom ikerlányai most szeptemberben lesznek 3 évesek.

Annyit mondanak, hogy anya, apa, mama, papa, baba...

Oviba járnak pár napja, onnan a nevelési tanácsadóba küldték őket.

Mi is járunk oda(más okból), de szerintem bátran, bizalommal fordulhatsz hozzájuk, ha nyugtalanít. Az enyém sem beszélt túl korán. 23 hónaposan viszont már 4-5 szavas mondatai voltak. Viszont nekem a nev. tan.-nál azt mondták, hogy az sem lett volna kései, ha mindezt csak félév múlva produkálta volna.

Szóval szerintem nincs elkésve, de szakemberrel beszélhetsz, nincsen abban semmi különös. :)

2011. szept. 15. 21:07
 6/8 anonim ***** válasza:

érdeklődj a beszédjavító intézetben beszédindító tanfolyammal kapcsolatban (2 éves kortól) online is lehet jelentkezni és fel fognak hívni

persze, hogy nem buta, miért lenne az??

2011. szept. 16. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom már 26 hónapos múlt, és még csak pár szót mond. Nekem is mindenki azzal jön, hogy még ráér. Hallása jó, érti amit mondok. Én jövő héten viszem el Dévényes kezelésre vele, majd kiderül hasznos-e. Budapesten hol van beszédjavító intézet?
2011. szept. 16. 18:49
 8/8 anonim ***** válasza:
asszem valahol a deák térnél van, keressetek rá, van elég jó honlapjuk
2011. szept. 16. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!