Más 3 éves gyermeke is halandzsázik a gyerekeknek? Meg úgy általában, mikor nem szabad már karattyolni a saját nyelvén?
Persze, hogy kinövi!
Ha egyébként szépen, rendesen beszél, akkor ez csak játék a hangokkal. Valószínűleg később is szeretni fog beszélni, mesélni, mondókázni, élénk lehet a fantáziája, fejben pergeti az eseményeket, de szavakkal még nem tudja ilyen tempóban kísérni, ezért halandzsázik. Meg a nyelv dallam, hangok szépsége is tetszhet neki, ezért ismétli....egyszerűen játszik!
Az én lányom is pontosan ilyen volt, ugyanígy hablatyolt, és most is (most 5 és fél éves) egyfolytában beszél, miközben szerepjátszik. "Elvonul" a kis világába, és mondja, mondja....párbeszédeket ad elő más-más hangszínekkel, rímelő versikékéket, dallamos dalocskákat költöget, nagyon szeret mesét "olvasni" is. Nem tud olvasni, de egy-két képillusztrációról félóráig is tud történetet kerekíteni.
Szerintem a te kislányod is ilyen lesz.
Az én lánykám is 3 éves és ő is beszél.DE!
Szokott ő is halandzsázni, meg néha olyan kényesen beszél hogy azért nem értem!Meg ő pl kapkod!!!Olyan sok mindent akar mondani, meg gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!