Hány éves koráig kellett altatni gyermekedet?
4 és 2,5 évesek (ovis és bölcsis). A nagyobb amúgy is nagyon bújós, szinte testkontaktusfüggő, ő simogatja a kezem míg elalszik, a kicsinek elég a tudat, hogy a szobában vagyok.
Kb úgy néz ki egy altatás, hogy kettejük ágya közé ülök, a nagy simogat, mondok egy hosszabb vagy két rövidebb mesét, és énekelek nekik egyet-egyet. A kicsi kb 10 percig fetreng közben, magában motyog, meg bűvészkedik az alvósállatával, aztán egyszer csak mint akin megnyomnak egy gombot, már alszik is egyik pillanatról a másikra. A nagyobb is kb 15 perc alatt el szokott aludni.
Ha nagyon zaklatott valamelyik, vagy beteg stb, akkor szoktam ringatni őket egy kicsit, vagy az ölembe van bújva mg mesélek/énekelek. olyankor valahogy ez jön be, enélkül nehezen megy az elalvás.
Voltak olyan időszakok nálunk is, hogy 1-1,5 órába is beletelt az altatás, de szerencsére mindig rövid átmeneti problémának bizonyult.
Míg nem álltam újra munkába, nem bántam amúgy én sem, hogy ha esetleg sokat kellett bent lennem velük. De mióta dolgozom, oylan szinten hulla vagyok, hogy alig bírok ébren maradni mire elalszanak, és még utána is akad itthon tennivaló, szóval nagyon megérezném, ha a mostani 10-15 perc helyett mondjuk egy óra csúszásban lennék mikor kijövök tőlük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!