Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves koráig kellett...

Hány éves koráig kellett altatni gyermekedet?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3,5 éves, de még bent kell vele lennem míg elalszik. 25 hónapos koráig szopizott alvás előtt. 1,5 éves korától szopi után kijöttem és elmagyarázta magát. Majd jött a bölcsi 2 évesen, onnantól kezdve megint nem alszik el egyedül. Néha 10 perc alatt, de néha 1 óra hosszába is beletelik. Ha kiakarok jönni sír. Igazából nem zavar, este már úgy sem csinálok semmit. De azért jobb lenne, ha egyedül már elaludna.
2012. júl. 24. 19:05
 1/9 anonim ***** válasza:
4 éves és még ez ami nálatok....és még jó darabig ez lesz. Fogom a kezét,simogatom.
2012. júl. 24. 19:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Soha nem kellett altanom a ma már négy és fél éves kislányomat. Mindíg elalszik magától. Szerintem már bőven leszoktathatod te is a kisfiadat erről.
2012. júl. 24. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam 13 hónaposan kezdte az egyedül alvást, most két éves. Szeptembertől lesz bölcsis, most már kíváncsi vagyok, az hoz-e változást.
2012. júl. 24. 20:43
 4/9 anonim ***** válasza:

4 és 2,5 évesek (ovis és bölcsis). A nagyobb amúgy is nagyon bújós, szinte testkontaktusfüggő, ő simogatja a kezem míg elalszik, a kicsinek elég a tudat, hogy a szobában vagyok.

Kb úgy néz ki egy altatás, hogy kettejük ágya közé ülök, a nagy simogat, mondok egy hosszabb vagy két rövidebb mesét, és énekelek nekik egyet-egyet. A kicsi kb 10 percig fetreng közben, magában motyog, meg bűvészkedik az alvósállatával, aztán egyszer csak mint akin megnyomnak egy gombot, már alszik is egyik pillanatról a másikra. A nagyobb is kb 15 perc alatt el szokott aludni.

Ha nagyon zaklatott valamelyik, vagy beteg stb, akkor szoktam ringatni őket egy kicsit, vagy az ölembe van bújva mg mesélek/énekelek. olyankor valahogy ez jön be, enélkül nehezen megy az elalvás.

Voltak olyan időszakok nálunk is, hogy 1-1,5 órába is beletelt az altatás, de szerencsére mindig rövid átmeneti problémának bizonyult.

Míg nem álltam újra munkába, nem bántam amúgy én sem, hogy ha esetleg sokat kellett bent lennem velük. De mióta dolgozom, oylan szinten hulla vagyok, hogy alig bírok ébren maradni mire elalszanak, és még utána is akad itthon tennivaló, szóval nagyon megérezném, ha a mostani 10-15 perc helyett mondjuk egy óra csúszásban lennék mikor kijövök tőlük...

2012. júl. 24. 21:16
 5/9 anonim ***** válasza:
3 éves koráig kellett bent lennem vele. Aztán már csak lerakom,függöny behúz,ajtó becsuk,és 10-15 perc alatt elalszik.
2012. júl. 24. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia, mi alapjáraton nem altattuk mindig magától aludt el, most 2,5 éves. Néha 1 órába is beletellik, de eljátszogat magában, énekel stb. Vannak persze kivételes napok, akkor be kell menni hozzá, de akkor is nélkülünk alszik el. Sógornőméknél már más a helyzet, az első perctől kezdve símogatva altatták a gyerekeket, és nem is voltak hajlandók máshogy elaludni, délben - este. 5 éves gyereket is úgy altattak, holott az oviban kénytelen egyedül aludni. 9,7 és 5 évesek a gyerekek, és vannak alkalmak, amikor az esti altatás órákig tart.
2012. júl. 25. 06:59
 7/9 anonim ***** válasza:
detto 23 hós lányomat elaltam ez max 20 pers s alszik lényeg a lényeg legyek ott mig be nem laszik sé ennyi nem simogat nem matat se semmi csak lásson ez engem nem zavar abszolut nem
2012. júl. 25. 07:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nekem csak ott kell lennem, nem kell simiznem vagy ilyesmi. Ő 1,5 éves korág szopin bealudt mindég, utána kezdett fent maradni még egy darabig szopi után.
2012. júl. 25. 08:12
 9/9 anonim ***** válasza:
du. egyedül elalszik a szobájában, csak betakarom, kimegyek, ennyi, de este vele kell lenni.3,5 éves.
2012. júl. 25. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!