Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vinnéd bölcsibe 2,5 éves...

Vinnéd bölcsibe 2,5 éves gyermekedet, ha csak náthás?

Figyelt kérdés

Tegnap óta folyik az orra. Egyenlőre más tünete nincs.

A mai napon otthon marad vele apa. Majd itt a hosszú hétvége, ami alatt sok minden lehet...

Már most azon gondolkodom, hogy vigyem-e kedden közösségbe, ha továbbra is náthás. Igaz sokan viszik így, de az én fiam még mindig nem tudja kifújni az orrát, szívjuk neki. Bent maximum törölgetik nekik néha-néha és attól tartok, hogy nagyobb kárt csinálok, mint hasznot...esetleg rámegy a fülére. És alapesetben sem alszik 20-30 perceknél többet bent, így meg aztán pláne nem. A másik fele a dolognak, hogy én is dolgozom és a mai világban "luxus" csak egy szimpla náthával otthon maradni, de mindig oda lyukadok ki, hogy mi van, ha rámegy a cucc fülére, mert egész nap nem tudja rendesen kifújni...?

2012. máj. 25. 08:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nen vinném be a bölcsibe ha még kedden náthás. Otthon gyógyulgasson. Jobbulást neki!
2012. máj. 25. 08:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Kedd még messze van, addig helyre jöhet.Csöpögtesd az orrát meg szívjad neki. Ha adsz neki vitamint (valamilyen rágótablettát) akkor adj neki több adagot, meg c vitamint. Megértem a helyzeted, fiam is bölcsis, én 3műszakban dolgozom, sok segítség nincs. Fiam sem tudja még kifújni az orrát.Itt a hosszú hétvége legyetek sokat a szabadban és remélhetőleg keddig helyre jön. Ha nem köhög a gyermeked és csak az orra folyik (persze nem zöld váladék) akkor szerintem viheted bölcsibe! Jobbulást! És boldog gyereknapot kívánok! :-)
2012. máj. 25. 09:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Cebion cseppet szoktam neki adni. Remélhetőleg segít valamit...

2012. máj. 25. 09:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Én sem vittem amikor náthás volt,én is éppen a füle miatt izgultam.De elvittem a fül-orr -gégész dokihoz és írt ki neki speckós orrcseppet,hogy a nátha ne menjen a fülére vagy a torkára.
2012. máj. 25. 09:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
nem vinném közösségbe, ha náthás. nem akarod, hogy a többiek elkapják, ugye?
2012. máj. 25. 09:54
 6/10 anonim ***** válasza:
A sima nátha nem fertőz... Egyébként szerintem se vidd, ha nem gyógyul meg addigra. Én nem vinném, de csak azért, mert nem figyelnek rá a gondozók, egyedül meg nem tudja még kifújni az orrát.
2012. máj. 25. 10:11
 7/10 A kérdező kommentje:
09.54-nek mondanám, hogy azt sem szerettem volna, ha a bölcsiben az egészséges gyerekemet fertőzi a többi "taknyos", köhögős...de hála a szülőknek, akik így bevitték, sikerült elkapni valamit...:(
2012. máj. 25. 10:34
 8/10 anonim ***** válasza:
erről van szó. épp ezért neked nem kell bevinni ilyenkor, remélhetőleg más szülő is ráébred, hogy nem csak a saját gyereke egészsége fontos.
2012. máj. 25. 14:13
 9/10 anonim ***** válasza:

nem fog ráébredni.viszik a térdig lógó zöld taknyos,majd megfulladós köhögőst is.

ha átlátszó az orrváladék,akkor nincs gond.keddre már semmi baja nem lesz

ha viszont,zöld,sárga,akkor bakteriálisan felül fertőződött,akkor vidd dokihoz.addig meg otthoni ápolás,cebion,homeopátia,orrszívás

2012. máj. 25. 14:43
 10/10 A kérdező kommentje:

14.43-nál a pont!

Nem ébrednek rá a balgák, mert viszik továbbra is zöld trutyisan, majd megfulladva szegény gyereket....

Egyenlőre nem sárga, zöld jön, inkább sűrű fehér.

Próbálgatjuk az orrfújást is, hogy "trombitáljon, mint az elefánt"- kisebb-nagyobb sikerrel. persze így azért nem teljesen tisztul ki az orra, szívjuk is.

2012. máj. 25. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!