Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor menjen a nagy az oviba/b...

Mikor menjen a nagy az oviba/bölcsibe, ha a kistesó pont akkor fog megszületni, amikor 3 éves lesz? Többi lent.

Figyelt kérdés

Eredetileg az volt a terv, hogy 3 évesen kerül oviba.

Viszont pont akkor amikor jön a tesó, nem szeretném a nagyot leadni.

Tehát előtte vagy utána.

Ha előtte adom, akkor pont abban az időszakban fog egy csomó gyerekbetegséget hazahozni, amikor a kicsi születik vagy még igen pici.

Ha a születés után pár hónappal adom oviba, akkor meg nekem lesz nehezebb otthon és nem tudom, hogy fogok-e tudni elég minőségi időt adni a nagynak na meg persze a kicsinek is.

Ti mit tennétek? Van itt olyasvalaki, aki hasonló cipőben jár, járt?

2012. máj. 21. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én nagyobbik gyerkőcöm nyár elején töltötte a 3-at, és nyár végén jött a tesó. Szeptemberben kezdtük az ovit. Szerencsére nem volt gond, nem volt beteges, de ha sokat betegeskedett volna akkor nem vittem volna pár hétig/hónapig.
2012. máj. 21. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem csak a pici miatt aggódnék, mármint hogy a nagy haza hozza a betegséget... hanem a nagy lelkivilágáért. Érthetőbben: eleve nagy változás mindkét dolog a kistesó érkezése és az új környezet. Lehet, hogy bepisilős is lesz, mert vissza akar babásodni egy kicsit, hogy anya őt is gondozza, így meg az oviban nem fogják felvenni. Meg ha az ő fejével gondolkozol, úgy érezheti hogy őt kizárják valamiből, elküldik oviba, míg otthon ki tudja mi történik, jött egy kistesó aki kitúrja a helyéről és elveszi anyát. Szerintem a legjobb megoldás ha még otthon marad veletek a nagy egy ideig, látja mi történik otthon részt tud venni a pici gondozásában a saját kis szintjén és utána ő lesz a nagytesó aki olyan nagy hogy már oviba megy, és büszkén lelki sérülések nélkül mehet, és addigra a kicsi se lesz újszülött, megkapja a védőoltásokat is így nem lesz annyira védtelen a bacik ellen amit a nagy hazahoz.
2012. máj. 21. 21:11
 3/7 anonim ***** válasza:

A fiam megy szeptemberben, augusztusban jön a tesója.

Én valószínű nem adnám be, de mivel már egy éve bölcsis, kitolás lenne vele, ha egy év közösség után nem mehetne, hanem rákényszerülne, hogy itthon maradjon velem, meg a babával.

HA mindenképp szeretnéd, hogy menjen, akkor inkább még a szülés előtt menjen, hogy beszokjon mielőtt megszületik a tesója, így elkerülheted, amit a második írt: hogy azt higgye a kicsi miatt teszed ki a szűrét.

2012. máj. 21. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nem adtam oviba a nagyot, csak most megy szeptembertől, akkor a kicsi már 9 hónapos lesz, a nagy februártól mehetett volna. Amiket leírtál, pont azokat mérlegeltük mi is, és így döntöttünk. Amit viszont tudnod kell, hogy cefet nehéz kettővel itthon, legalábbis nekem, szétszakadok a gyerekeim között minden nap, és mégis azt érzem, hogy nem vagyok elég, mivel 100%-ot egyiknek sem tudok adni. A nap minden perce, miden másodperce be van osztva, nincs üresjárat egy pillanatra sem. Estére hulla vagyok. Szóval én vért izzadok minden nap, alig várom a szeptembert, bár tudom, hogy még nehezebb lesz, mert állítólag 2 nap ovi, majd két hét itthon. Egyébként meg rajongásig szeretem őket, de totálisan leszívnak.
2012. máj. 21. 21:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Kedves utolsó válaszoló,

ha újra kezdhetnéd akkor beadnád nagyot oviba? Vagy maradnál az eredeti elgondolás mellett még így is, hogy tudod nagyon nagyon fárasztó?

Tényleg nagy dilemma, igen, főleg a nagy lelkivilága miatt, azt szeretném ha a legzökkenőmentesebben menne.

Illetve még két kérdés:

ha a tesó születése előtt adom oviba a nagyot, mennyivel előtte legyen? Két-három hónap elég?

Ha a tesó születése utána adom oviba a nagyot, mennyi idő az, amit otthon töltsön velünk? Hogy már ne érezze úgy, hogy "kirakom mert megérkezett a pici" ?

2012. máj. 22. 20:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: én most úgy csinálnám, hogy a nagy már ovis legyen amikor a kicsi érkezik, tehát ha van rá lehetőség, addig szokjon be az oviba és szokja meg az új kis rendszerét. Nálunk ez nem lehetett, mert még nem volt 3 éves a nagy amikor ékezett a pici. Ha viszont mégsem lehetséges ez, akkor én mindezek ellenére azt javaslom, hogy maradjon otthon 4,5,6 hónapig veletek, és úgyis érzed majd rajta, hogy már elege van abból, hogy egész nap segédkezik a pelenkák kidobásában ...stb, akkor mehetne oviba. Viszont ha ezt a verziót választod, akkor jó nagy dózisú magneB6-ot kezdj szedni, jót tesz az idegrendszernek és a türelemnek, bár lehet, hogy neked könnyebben megy majd. Kívánom, hogy így legyen!
2012. máj. 23. 12:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem 4-6 hónap kell, mindkét esetben.
2012. máj. 23. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!