Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves fiam állandóan elveszi...

5 éves fiam állandóan elveszi amivel az öccse játszik, küldjem büntibe, félek megutálja így a kicsit?

Figyelt kérdés
Egyébként bünti sarok van nálunk, nagyjából be is válik. Ezzel kapcsolatban vagyok csak bizonytalan hogy így jól megutálja a tesót ha miatta kerül folyton büntibe, de ezt nem lehet már nézni 1 éves a kisebbés szegény ha egy darab szösszel játszik azt is elveszi tőle, holott neki nem is kell. Próbáltam már úgy hogy ő nagy és okos és adjon valamit a babának hagy játsszon, vagy hogy cseréljük el valamire, ha elveszi tőle adjon neki mást de semmi se hat.
2012. júl. 22. 08:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a megközelítés nem jó, én nem mondanám neki, hogy ő nagy és okos, mert neki is ugyanúgy szüksége van arra, hogy ne ő legyen a nagy és okos, aki már mindent tud vagy tudnia kell. Sok energiát vesz el, de le kell ülni velük együtt játszani, és neked kell irányítani, hogy a nagyobbik tesó is megtanulja a közös játékot (vagy egymás mellett játszást). Az tényleg nem állapot, hogy az égvilágon mindent elvesz a kicsitől. Ebben a féltényekség is benne van, az is, hogy rá is figyelj, nem biztos, hogy a büntisarok megfelelő reakció arra, amit csinál.

Próbálj meg valami olyasmit, hogy adsz a kicsinek valamit, ami leköti őt, és amíg ő azzal elvan, addig te a nagyobbik tesóval játszol valamit.

2012. júl. 22. 12:35
 2/2 A kérdező kommentje:

Hiába ülök le velük, a kicsi még úgy nem játszik rendeltetésszerűen a dolgokkal csak megfogdossa, megrágcsálja, tologatja max.

Közös játékról szó sincs..

A nagyobbal leülök bármit csinálni, ő azt lesi egyből hogy a kicsinél mi van és már veszi is el. Ha a kicsi az ágyában van vagy a babakocsiban vagy alszik akkor békénhagyja dehát nem élhet ott a kicsi...

2012. júl. 22. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!