Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért olyan nagydolog ez a...

Miért olyan nagydolog ez a "nagydolog"?

Figyelt kérdés
Kisfiam szeptemberben kezdi az ovit, és nappalra szobatiszta ami a pisit illeti, nagyon ügyes, mindig szól, baleset ebből szinte sosincs, sőt már maga is elintézi a picit akár a nagywc-be is..Viszont a kakit nem akarja a bilibe/wc-be, az csak a gatyába teszi.Már kipróbáltam mindent, ígértem neki ezt-azt, de hiába.Mondani mondja, hogy a bilibe kell kakilni,és szól is ha kakil de mégsem oda végzi,és az istenért nem tudom rávenni hogy a bilibe/wc-be kakiljon, azt mondja nem akar oda kakilni,ha megkérdezem miért nem,nem mond rá semmit.ha erélyesebben akarom, hogy üljön a bilire kakilni, inkább visszatartja és nem kakil.Mit csináljak 1 hónap és ovi!!!
2012. júl. 20. 08:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem pont az erőltetéssel érted el.

Ne vegyél róla tudomást, ha a gatyába sikerül.

Jegyezd meg egyszer, szépen, hogy jobb lenne ha a bilibe sikerült volna. de dícsérd így is mindenképp.

Hanyagold a témát.:)

2012. júl. 20. 08:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez a helyzet. Az egyetlen, amit én is tanácsolni tudok, hogy ne erőltesd! Én is ugyanezt vettem észre, ha sokat kérdezgetem, kérem, hogy menjünk a WC-re, vagy a bilibe kakilni, inkább képes 3-4 napig is visszatartani. Így az esetek 90%-ban a gatyába kerül. Már előfordult, hogy sikerült bilibe, meg egyszer a wc-be is, azt hittem, onnantól kezdve fog működni, de nem. Ő még nem megy most oviba, de vannak így más ismerőseink, akik igen, ők beszéltek az óvónőkkel, és megnyugtatták őket, hogy ez elég sűrűn előfordul még a kiscsoportosoknál, de pár hét alatt meg szokott oldódni, az oviban.

Azt hiszem túl sokat nem segíthettem, talán te is kicsit megnyugodnál, ha beszélnél a leendő óvónénikkel erről, meglátod, megértőek és segítőkészek lesznek!

2012. júl. 20. 08:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Én lányom nem a bugyiba, hanem pelust kért kakihoz, pedig már rég szobatiszta volt (éjjel-nappal). Az oviban ez nem volt gond, mondjuk ő mindig itthon kakil, idegen helyen soha. Amúgy tudtak erről a dologról az óvónénik, azt mondták, semmi gond, megoldják. Volt olyan gyerek a csoportban (pár éve), aki össze-vissza a csoportszobába kakált a beszoktatás időszakában, aztán mégis kiszokott gond nélkül a vécére, persze pedagógus segítséggel (sokszor nagyobb hatással van egy idegen szava a gyerekre, mint a saját anyjáé).

Visszatérve a lányomra, én nem erőltettem, ha kérte a pelust, akkor ráadtam, hogy hadd kakiljon nyugodtan. Volt, hogy próbáltam, hogy nem adtam pelust, de akkor meg napokig visszatartotta.

Néha azért duruzsoltam neki, hogy milyen jó lenne vécébe vagy bilibe kakilni, végül sikerült is, most már nem kell a pelus, nagyon ügyesen intézi a kakit is, úgy ahogy kell.

Ismerőseink körében is sok gyereknél volt gond a kaki, volt aki gatyába nyomta, volt aki pelust kért, mégis pár hónap alatt megoldódott mindenkinél.

Veletek kapcsolatban azt tudom tanácsolni, hogy ne erőltesd, hagyd békén. Esetleg menjetek el együtt, válasszon magának ő bilit. De ne legyen ez napi szintű téma, mert akkor már dacból sem megy bilizni.

2012. júl. 20. 08:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat.--Azért vagyok ennyire nyugtalan ez ügybe, mert most hallottam a leenő dadánktól, hogy ha nem fog neki menni a kaki a wc-be mire oviba kerül, el is tanácsolhatják,mondván, hogy ez nem az óvoda/óvónő feladata, hogy szobatisztaságra szoktassa a gyermeket.
2012. júl. 20. 13:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Akármennyire is nyugtalan vagy, ne erőltesd a kisfiadat.
2012. júl. 20. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Az én lányom még nem megy oviba, de a helyzet szóról szóra ugyanaz, mint nálatok.

2 hete egyik napról a másikra szobatiszta lett. 1 hátig bilibe ment a pisi-kaka. Aztán valami történt. Ezen a héten már nem akart a bilibe kakilni, mindig a bugyiba nyomta. A pisi még csak véletlenül sem csurog be, egyből rohan a bilibe pisilni, vagy ha kint vagyunk, akkor szól.

Tegnap megint észrevettem (még időben), hogy nyom. Gyorsan ráütettem a bilire, de nem akarta oda végezni a dolgát, felállt. Mondtam, akkor menjünk a wc-be, de oda sem akart. A vége az lett, hogy ráhúztam egy pelust, és abba kakált. Ő is tudja és mondja, hogy a bilibe kell kakálni, de nem oda csinálja.

Most maradok a pelusos verziónál. Erőltetni nem akarom tovább a bilit, mert félek, hogy vissza fogja tartani a kakát. Akkor inkább még adok rá e nagydolog előtt pelust.

Azért ne légy elkeseredve, 1 hónap alatt még simán változhat a dolog! Viszont megírhatnád, ha így lesz! Hátha tudsz vele segíteni!

2012. júl. 20. 13:57
 7/7 A kérdező kommentje:
ok, írok ha valami eredmény lesz!köszi
2012. júl. 20. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!