Mit tegyek, hogy végre normálisan kakiljon a lányom?
Annyira aggaszt,hogy keményet kakál. Eddig nem volt ilyen godnunk.
Két hete vettük le a pelust,mert mindig elszaladt pelenkacserekor, és csatolta le magának. Ügyesen bilibe pisil, szól ha kell, néha becsurog, de 3 napja nem kellett egyszer sem átöltöztetni,mert ügyesen a bilibe pisilt. Már boltba is voltunk kétszer pelsu nélkül és nem pisilt be.
A kakát elintézi reggel vagy délutáni alvás után a pelenkába de kemény neki.
A védőnő szerint normális,hogy ilyenkor kicsit meginognak, ne adjam rá vissza a pelenkát, sok gyereket váratlanul ér a Kaka,mert hogy nem igazán tudjuk még felfogni,hogy belőlük jött ki.
Igaza lehet,mit csináljak?? Iszik elég folyadékot, gyümölcsöt is eszik.
21 hónapos
Szintén 21 hónapos kislányom sokáig tartogatja a kakát, kb. 3 napig (pelusos korában előtte naponta kakilt), mert nem meri "elengedni", és emiatt jóval keményebb neki, mint szokott. A kakálás sok gyereknél nehezebben megy, mint a pisi, egyrészt mert mégiscsak nehezebb feladat mint pisilni, másrészt van olyan gyerek aki meg is ijed tőle, hogy ez az ő "terméke".
Visszaadni rá a pelust tényleg nem kell, hiszen ha ügyesen szól pisilés előtt, bele is pisil a bilibe, akkor teljesen jól halad, érett a dologra, csak a kakival kicsit küzdelmesebb az út. De teljesen jól haladtok.
Amúgy ha könnyen kakil, és nem szenved, akkor nem baj, ha kicsit keményebb a kaka.
Mióta mi is elkezdtük a szobatisztaságos/bilizős dolgot, azóta az én lányom is keményebbet és ritkábban (2 naponta) kakil.
Ő is iszik eleget, gyümölcsöt eszik. Biztos a bilizés az oka.
Egyetértve az előttem szólókkal, a bilibe kakálás és annak a megkülönböztetése, hogy pisilni vagy kakilni kell, kicsit a tartogatásra is készteti a gyerekeket.
Néha a kakilási inger emiatt el is múlik, míg kiérünk a WC-re (szűkítős) vagy a kerti bilihez.
Jó pár nap rostgazdag (sok zöldség és gyümölcs) táplálkozás és sok yoghurt kellett, hogy lazább, de azért formázott székletet produkáljon. Sok rakottzöldség főételt készítettem mostanában - tejfelesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!