Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan fogunk így normálisan...

Hogyan fogunk így normálisan sétálni?

Figyelt kérdés
20 hónapos kislányom pár napja már nem akar babakocsizni, üvölt ha beleültetem, kimászik belőle, igy el kell hagynunk a babakocsit. A probléma viszont az, hogy szaladgál minden felé, mindig az ellenkező irányba megy, a kezemet nem akarja megfogni. Hiába magyarázom el neki, mint aki megsem hallja. Eddig még nem akart sétálni, így nem erőltettem. Nem tudom mit csináljak, próbáltuk kismotorral is, de nem tetszik neki.
2012. ápr. 29. 14:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
akkor kompromisszum.Kimentek babakocsival egy olyan helyre ahol rohangálhat. Ezt elmagyarátod neki és megállapodtok, hogy ő kibírja a babakocsit, ha utána szaladgálhat
2012. ápr. 29. 14:53
 2/17 anonim ***** válasza:
tolja ő a babakocsit vgay a saját babjájt.
2012. ápr. 29. 14:54
 3/17 anonim ***** válasza:
30%
Te vagy az anyja,az van amit te mondasz. Hisztizzen csak nyugodtan,majd megunja.
2012. ápr. 29. 14:57
 4/17 anonim ***** válasza:
38%
Babahám. Van szabadsága, de nem futhat messzire.
2012. ápr. 29. 14:59
 5/17 A kérdező kommentje:

a babakocsi tolással meg fogunk próbálkozni, az talán műkődne, le visszük majd a játékbabakocsit, a nagyot is mindig tolni akarja, csak nem bírja:) ez jó ötlet, köszönöm:)

kompromisszum: nem működik, próbálom mindig, elmondom neki, hogy csak addig üljön be, amíg elérünk a játszóra, utána szaladgálhat, de semmi haszna:( sokszor azt gomdolom, hogy ezt még nem érti, mert még nem beszél.

igaz, hogy én vagyok az anyja és az van, amit énmondok, de ő ezt sem érti :DDD ha valami nem tetszik neki, le fekszik a földre az utca közepén....

2012. ápr. 29. 15:12
 6/17 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, én nem hagyom, hogy elszaladgáljon. Megfogom a kezét és kész. Persze mindig elmagyarázom neki, hogy elüthetik az autók, ha kiszalad az útra, és megsérülhet. Most már tudja, hogy fognia kell a kezemet, nincs belőle gond. Aztán amikor biztonságos helyre érünk (játszó, udvar stb), akkor szaladgálhat, ahogy akar.
2012. ápr. 29. 15:34
 7/17 A kérdező kommentje:
én is elmagyarázom neki, megfogom a kezét, de kirángatja, elszalad vagy lefekszik a földre:( felveszem, el mondom, hogy ha nem jön szépen, akkor nem sétálhat, beültetem a babakocsiba, hogy érezze komolyan mondom, de már mászik is ki....
2012. ápr. 29. 15:44
 8/17 anonim ***** válasza:
78%

AZért az nem jó, ha hagyod, hogy kirántsa a kezét. AZ élete múlhat azon,hogy meg tudd fogni ha kell. Ha én megfogom a gyerek kezét akkor nem tudja kirántani. Ha lefekszik,akkor berakom a kocsiba bekötöm,aztán ordíthat ha akar. Azért csinálja,mert látja, hogy máködik.Mert ő nyer. Ha nem így lenne akkor feladná.

Érti amit mondassz, pontosan.20 hónapos!

2012. ápr. 29. 15:47
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Hála a jó égnek, nekem sikerült elérnem, hogy ne fetrengjen a földön, ha valami nem tetszik neki! :) Már 1 évesen, ahogy megtanult egyedül menni, már akkor elkezdtük gyakorolni, hogy jön amerre én mondom. Persze ő ezt másképp gondolta. Úgyhogy a lakótelep közepén, ahol volt elég hely, távolság, hogy nagy baj ne lehessen, szóltam, hogy jöjjön. Ha nem jött, vagy elindult a másik irányba, én mentem tovább. Eleinte elég messze elment, mire rájött én ne megyek utána, aztán szaladt utánam. Idővel ez a távolság egyre csökkent. :) Persze hisztizett meg sírt utána, de az engem nem hatott meg. Az utcára is lefeküdt 1-2 alkalommal. Akkor én vagy leültem egy padra a közelében, vagy csak álltam mellette. Aztán megkérdeztem, hogy abbahagyta-e. Mivel látta, hogy ezzel nem ér el semmit, nem is maradt szokása. Mi baja lehet a földön? Piszkos lesz... nagy dolog, otthon kimosom a ruháját. Megnéznek mások? Kit érdekel? Akinek van gyereke, az tudja, hogy ilyen előfordul, akinek meg nincs, úgysem fogja megérteni, amúgy meg nem érdekel mások véleménye. :) A kézfogás pedig a fiamnál 2 éves kor után jött jóval, hogy tudjunk sétálni és kb. 3 éves kora óta ő fogja meg az én kezem, ha indulunk, sőt, fel van háborodva, ha én nem fogom meg. Tehát csak nyugalom és kitartás! A játékbabakocsi beválhat, vagy esetleg a tolókaros tricikli? Mi is így jártunk egy időben, bár az én fiam nagy motoros is volt. A motornak viszont az a hátránya a tologatós játékokkal szemben, hogy kis idő alatt iszonyat messze tudnak kotorni és ha nagyon zörög, még azt sem hallja rajta, hogy ordítok utána, hogy álljon meg, így marad a futás... :) Szóval annyira ne bánd, hogy nem motorozik a kislányod!
2012. ápr. 29. 16:04
 10/17 A kérdező kommentje:
Nyilván nem hagyom, hogy az autó elé szaladjon, attól, hogy a kezét kirántja, 1 lépéssel utólérem és felkapom....de azért a kezét csak nem fogom úgy szorítani, hogy eltörjön, csak azért hogy ne rántsa ki....az ordítása nem hat meg, de akárhogy kötöm be akocsiba, kimászik. mindegy, próbálkozunk...
2012. ápr. 29. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!