Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha kistesó születik, de...

Ha kistesó születik, de éjjelente még nagytesó is ébred, hogyan oldjátok/oldottátok meg?

Figyelt kérdés
A nagynak van külön szobája, ha éjjel felkel átmegyek, aztán vissza a helyemre. Ha megszületik a kicsi, nem tudom, hogy lenne jobb, ha velünk lenne a hálóba, vagy a kicsivel költözzek be a nagy szobájába? Egyszerre két gyerekhez érdekes lesz kelni, de valahogy meg kell oldanom, a férjem hajnalban kel, ő nem tud éjszakázni.
2012. júl. 18. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyan nagyon ritkán kel a nagy ( a kicsi annál többször), de úgy volt, hogy amíg pici volt nagyon a kisebbik akkor az ágyunk mellé húzható pici ágyban aludt éjjel. Amikor nagyobb lett 1 szobába kerültek. Különös módon nagyon ritkán kelnek fel egymásra (pedig a kicsi sokszor nagyon hangosan sír) de ha felkel valamelyik sokkal könnyebb, hogy egy helyre kell csak bemenni és ha megébred a másik is akkor kéznél vagyok. (5 és 2 évesek most és kb 2 hónapos volt a kicsi amikor összeköltöztek...bevallom az elején így kellett volna már tennem, mert amíg velünk volt a kicsi ő is én is nagyon nyugtalanul aludtunk, csak féltem attól, hogy majd felsírja a nagyot)
2012. júl. 18. 14:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiaim között 1 év van. A kicsi most lesz másfél éves. Kettejüknek van egy szobájuk,és harmónika ajtóink vannak, illetve az ő szobájuk is csak egy gipszkarton fallal van elválasztva a mi hálónktól. Tehát nincs hangszigetelés, és nincs kilincs, vagy egyéb zár.Kutatások is, de az én tapasztalatom is azt mutatja, hogy a nagyobb gyerek sokkal megértőbb, és alkalmazkodóbb ilyen esetben. Hiába sírt fel a kisebb éjszaka, és mentem be hozzájuk etetni, a nagyobb nem ébredt fel. Ha mégis, akkor álmos pislantásokkal nyugtázta a ténykedésemet, és vissza aludt.Persze amikor végeztem a kicsivel, a nagyot is betakargattam, és megpusziltam.Ilyenkor valahogy konstatálják a gyerekek, hogy nincs baj, a baba enni akar, anya teszi a dolgát, és kicsit úgy érzik, hogyha nem zavarnak, akkor ők az "okos nagyfiúk/lányok", sőt azt is tudják, hogy már nem róluk szól az "éjszaka története".
2012. júl. 18. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egyelőre az van, hogy a kicsi velünk alszik, a nagy a külön szobájában. Néha én is vándorlok, de eddig nagyon ritkán fordult elő, hogy egyszerre sírtak volna. Ha ez volt, a kicsit vittem át a nagyhoz, úgy aludtunk hárman.

Hétvégén összeköltöztetjük őket, mert a 3 hónapos pici kinőtte a bölcsőjét, a kiságy nem fér el a hálóban, és úgy veszem észre, zavarjuk is. Hát majd meglátjuk, mi lesz.

2012. júl. 18. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nálunk 8 hónapos a kicsi, és a hálóban van az ágya és marad is. Nálunk a nagy felkelti a kicsit(sokszor szándékosan). A nagy 9kor alszik a kicsi fél8kor. Egyszerűen nem tudom megoldani.
2012. júl. 20. 10:13
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
te a kicsivel a hálóban, nagy a helyén. a kicsi többszőr fog kelni,jobb ha nem zavarják egymást. amúgy a nagy miért kel fel? azt a problémát kéne megoldani addigra
2012. júl. 20. 11:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Azért ébred, mert nem vagyok ott, szól, én átmegyek, betakarom, és várok hogy visszaaludjon, ami nem mindig 2 perc, utána vissza a helyemre. Ez általában éjjelente 1x vagy 2x fordul elő, nagyon ritka, ha átalussza az éjszakát.
2012. júl. 20. 13:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én csak egy szobába tudtam őket tenni, én éltem kétlaki életet.

Egyszer nagyon vicces volt. A nagy már elaludt, a kicsi mellette 1 méterrel felébredt és torka szakadtából üvöltött. De mint a sakál pár percig. Csitítottam, simogattam, de hát nem azonnal hallgatott el, és ezt a nagy édesdeden végigaludta, moccanás nélkül. Nagy nehezen elhallgatott a kicsi. Vártam egy picit, hogy teljesen megnyugodjon, közben észrevettem, hogy a ruhám redőjében egy pattogatott kukorica darabka van, mert előtte azt ettem. Bekaptam, halkan roppant a fogam alatt, erre a nagy felriadt, és kiabálni kezdett, hogy anyaaaaaaaa.... miután lazán végigaludta, hogy a füle mellett szól a légósziréna.

2012. aug. 2. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!