Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a szituról?

Figyelt kérdés
Hétvégén a helyi játszótérre látogattunk a 3 éves kisfiammal. A gyerkőcök szépen játszottak, az anyukák szokásos módon a homokozó padkáján üldögéltek és beszélgettek. Szóval a helyzet átlagos játszótéri képet mutatott. Idővel két olyan 5-6 éves fiúcska élénkebb, hangosabb játékra váltott. Láthatóan ismeretlenül is egymásra találtak. Az anyukák természetesen rájuk szóltak, hogy szépen játszatok, ne zavarjátok a többieket, a gyerekeket azonban már elkapta a játék heve. Az egyikük anyukája unva a dolgot, megkérte őket, hogy akkor vonuljanak kicsit arrébb játszani. A két gyermek és a másik anyuka is partner volt ebben. Távolabb mentek hát a homokozótól, hogy ne zavarják a többi békésebben játszó gyermeket. A gyerekek önfeledten elkezdtek fogócskázni, közben nagyokat kacagtak. Szinte jó volt őket nézni. Egyszer csak a többi anyuka felháborodására lettem figyelmes. A két gyerkőc ugyanis talált valahol egy-egy botot és „kardozásba” kezdetek. A gyerekek egy képzelt várért „harcoltak”. A két anyukán lehetett látni, hogy nem receptet cserélnek, hanem a gyerekekre figyelnek. A többi anyuka megvetése döbbentett meg igazán, amiért engedik, hogy a gyerekek „agresszív” és ”veszélyes” játékot játszanak. Egy apuka vette védelmébe őket, hogy nézzenek már távolabb az orruktól, hogy ezek a gyerekek valóban élvezik a játékot, mi is ilyeneket játszottunk anno, miért kell anyámasszony katonáját nevelni a gyerekből, mi is felnőttünk. Persze az anyukák rögtön káráltak, hogy férfi felelőtlenség a dolog, hogy ezért nem férfi neveli a gyerekeket stb. Sokat gondolkodtam az eseten. Lehet, hogy én is a felelőtlen anyukák közé tartozom, mert nem tudtam őket elítélni? Te engednéd / engeded a gyermekednek az ilyen játékot?

2012. júl. 16. 08:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én sem értem a felháborodást. Az én fiam is szoktak kardozni, sőt bunyózni is, nincs ezzel semmi gond. Ilyenkor 2 őpercenként elmondom, hogy "óvatosan srácok" jelezvén, hogy kontrollálják azért magukat, de ennyi.
2012. júl. 16. 12:46
 12/12 anonim ***** válasza:

A 2,5 éves fiamnak én sem vennék fakardot meg társait, még a bottal nem is kardozni meg harcolni szokott, inkább azért gyűjti, hogy szerszámnak használja és szerelje a motorját :o) Búcsúkban és hasonlókon szoktam látni a fakardokat, játékfegyvereket, olyan elborzadok, hogy "neeeem, a fiamnak én nem veszek ilyeneket", de be kell vallani, ez is a szerepjáték része, ugyanúgy, ahogy a lányok babáznak. 5-6 évesen már fel tudják fogni, mit csinálnak, és ha tényleg nem durván csinálják, akkor had játszanak. Akkor már valószínűleg a fiamnak is lesznek ilyen "kellékei", de biztos, hogy ő is fogja erre használni a botokat :o)

Szóval szerintem a többi anyukából csak az beszélt, hogy az ő 2-3 évesének ez nem jó játék, és ne is lássák, de pár év múlva szerintem már máshogy gondolkodnak ők is....

Szerintem jól jártak el a nagyfiúk szülei.

2012. júl. 16. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!