Szerintetek ez nem gond, hogy igy csinalom? (szobatisztasagra neveles)
Regota probalgatjuk mar a szobatisztasag elereset majdnem 2 eves kislanyommal. 15-18 honaposan mar elkezdtuk felmerni a kepessegeit. Szep lassan, fokozatosan fejlodunk lepesrol lepesre. Rajottem, hogy ha cipelem magunkkal a bilit a szobaba, vagy ahol vagyunk, es latja a bilit, akkor nincs baleset. Nem szol, hanem egyszeruen raul, es pisil. Ha nem latja a bilit, akkor bepisil. Puceron hagyom egesz nap, mert a bugyit nem tudja lehuzni magarol. A honap vegen lesz 2 eves a kislanyom, 15-18 honapos kora ota sokmindent kiprobaltunk, de ez valik be a legjobban.
Ma is az tortent, hogy fennhagytuk a szobaban a bilit, lementunk a nappaliba. Mar epp agyaltam rajta, hogy le kellene hozni a bilit, kerdeztem is lanyomat, de o azt mondta, hogy nem kell. Aztan elbujt es bepisilt. Tulajdonkeppen tesztnek is szantam, mert nem voltam benne biztos, hogy pusztan csak azert pisilt be, mert nem latta a bilit. Eddig ugy gondoltam, talan az is benne van, hogy stresszelem ot (kerdezgetem fel orankent, probalom ravenni, hogy rauljon) es az okozza, hogy bepisil. Kiprobaltam, hogy furdoszobaban legyen a bili es mindig kerdezgettem, de nem, ugy nem jo, nem szeret szolni.
Mas is van igy? Az udvaron kinn voltunk, s mikor mondtam neki, hogy vonuljunk el a bokor moge es ott csurgassuk ki, nem tudtam ravenni, hogy leguggoljon, ha kezembe vettem, nem volt hajlando pisilni, igy maradt az allva pisilas. Utana le kellett tusolni, mert vegigcsurgott a pisi a laban. 2x locsoltuk meg a fuvet, kovetkezo nap mar mondta az udvaron, hogy pisi (neha szol azert, hogy pisi) es akkor mondtam, hogy menjunk a bokorba, de lattam, hogy inkabb befele venne az iranyt. Bementunk, megmostuk a labat, bementunk a szobaba, ahol hagytuk a bilit es abban a pillanatban mar ult is ra es csurgott is a pisi.
Ma, ahogy volt ez az elbujasos pisi, letusoltam megint a kis labat, es nem tetszett neki, hogy nem vartam meg, hogy bemelegedjen a viz (persze nekem se tetszett volna), de direkt csinaltam, mert tudom, hogy ezt utalja es mondtam is neki, hogy ha bepisil, akkor annak ez a kovetkezmenye. Talan ha parszor megcsinalja es en parszor hideggel mosom le a labat, akkor megjegyzi. (valahol olvastam ezt a modszert, hogy sokaknal bavalik bekakilasnal, hogy akkor ki kell mosni a fenekuket es nem tetszik nekik, igy hamarabb raveszik magukat, hogy bilibe kakiljanak)
Meg csak most (par napja) kezdtem igy puceran hagyni. Vetkozni csak felulrol tud, bugyit nem tudja lehuzni. Gyakoroltassam vele a bugyi lehuzast valahogy, es ha mar jol megy, akkor hagyhatom bugyiban es akkor majd letolja a bugyijat, ha pisilnie kell?
Amikor megyunk valahova, raadom a pelust, olyankor nem is szol, hogy pisi es be is szokott neki csurogni a pelusba, de mindenhova nem tudom magammal cipelni a bilit? Ti hogy csinalnatok?
Nem, nem én vagyok az az anyuka.
Sajnálom, ha a szóhasználatom sértő volt, elnézést kérek érte.
Csináld, ahogy jónak látod!
Kedves Anyuka!
Tegnap olvastam ezt a kérdést, a kommenteket is, de csak most van idő reagálni rá.
Látom, közben töröltek egy-két hozzászólást, amit nagyon sajnálok. Teljes mértékben egyetértek azzal a hozzászólóval, ugyanis csak az igazságot írta le, ami neked nem tetszik.
Nagyon sajnálom a kislányodat! Te tényleg nem veszed észre, hogy még nem érett a bilizésre? Nem szivatod? Akkor mégis minek nevezzük azt, hogy hideg vízzel letusolod a lábát, miután bepisilt? Szegény gyerek! Milyen élményeket szerez? Szerinted ezzel majd rászoktatod a bilire? Valahol olvastad ezt a módszert... És ennyire tetszik? Komolyan mondom, nem értelek.
Az én lányom is okos, értelmes volt eddig is, de csak most, 27 hónaposan érett meg a bilizésre. És képzeld el, szinte egyik napról a másikra belepisil, belekakál a bilibe. Soha nem nyaggattam, nem erőltettem,nem cipeltem utána, nem locsoltam le a lábát. Egyszerűen csak ott volt a bili előtte, a szobában. Vasárnap reggel felkelt, mondta, hogy: "bijibe pisijek", és azóta csak oda végzi a dolgát. Nappalra teljesen szobatiszta.
Ne csodálkozz, ha ezek után a kislányod még vissza is tartja majd a kakát!
Én nem mondom, hogy sz@r anya vagy, mert nem ismerlek.
De ez a módszer biztos, hogy nem jó, nem célravezető.
Nem "büntetni" kellene a gyereket, ha máshova, titokban pisil, hanem dicsérni, ha a bilibe sikerült.
De ha még nem akar bilizni, az sem baj. Nem olyan nagy még ő, hogy már szobatisztának kellene lennie.
Te is tudod jól, hogy nem egyformán fejlődnek a gyerekek. Ebben sem. Lehet, hogy valóban okos, értelmes kislányod van, de azt is fogadd el, hogy ő még erre pont nem érett meg!
Vegig folyt a pisi a laban, le kellett tusolnom...nem folyt jeg hideg viz a csapbol. Jezusom, egy kicsiket eltulozzatok ezt a dolgot.
Nem erett?
Akkor megis miert pisil bele tok onalloan a bilibe? Arulja mar el nekem valaki. Leteszem a bilit olyan helyre, hogy lassa, es belepisil tok magatol. Szoval ne engedjem, hogy belepisiljen? Azert ilyet ezen az oldalon meg nem tapasztaltam. Anyukak arra buzditanak egy masikat, hogy ne pisiltassa gyermeket bilibe.
Elarulom, hogy ma reggel teljesen szaraz pelussal ebredt, rogton rault a bilire es pisilt. Es az osszes pisi eddig ma bilibe ment. Kivittem az udvarra is a bilit, mondtam, hogy ott van a bili, tudod. Mi meg beszelgettunk. Egyszercsak azt latjuk, hogy pisil a bilibe. Tok boldog, mikor belepisil a bilibe. Ma pedig, ahogy a nappaliban jatszottunk, egyszercsak latom, hogy raul a bilire, mondtam, hogy varjon rajta, ha befejezte a pisit, en addig hozok papirt. De lattam, hogy dugna el a bilit es ugy akar raulni. En erre mondtam neki, hogy rendben van, akkor tegyuk olyan helyre, hogy ne lassam, igy bementunk a furdobe, Kimentem a furdobol, o pedig szepen belekakalt a bilibe. Tegnap is pelus nelkul aludt delutan, ma is anelkul alszik.
De a gyerekem nem szobatisztaerett....hat gratulalni tudok csak azoknak, akik szerint nem erett. Megis mi kellene meg csinalnia lanyomnak, hogy elismerjetek, hogy szobatisztasagra erett?
Szegeny gyerek...tiszta kegyetlen anyja van.:D Kenyelmesebbe akarja tenni az eletet...ez borzaszto....
Szerintem meg már Te kezdesz kicsit vicces lenni...
Felteszel egy kérdést, (szobatisztaságra nevelés)-sel kapcsolatban, most meg megsértődsz, és kikéred magadnak, hogy a Te lányod már szobatiszta. Akkor most miről is beszélünk??? Már végképp nem értem!
A bilit meg minek mindenhova, még az udvarra is cipelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!