Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen rosszaságot kell...

Milyen rosszaságot kell elkövetnie gyermekednek ahhoz, hogy annyira kigyere a sodrodból, hogy elfenekeld?

Figyelt kérdés
Sajnos annyira hisztis és rossz a 2 és fél éves lányom,hogy gyakran kihoz a sodromból.Én bevallom, ilyenkor elfenekelem.A problémák 90 %-a abból adódik, hogy bántja a kistestvérét, majd írok konkrét példákat is.A válaszokból azt szeretném látni, hogy azokat a rosszaságokat, amik felett már nem tudok szemet hunyni, más anyuka hogy tolerálja, talán én jövök ki túl hamar a béketűrésemből?
2012. júl. 12. 09:48
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

mennyire vonod be őt a kistesó ellátásába és a házimunkába?

szerintem itt is elronthattál valamit, pedig nagyon fontos!

mikor a kistesót fürdeted, ő kenje be fürdetővel, öblíts le a haját, fogja ő a cumisüveget mikor eteted, kanalazzon neki, persze segíts benne :)

vegyél neki egy játék babát, olyat ami tök műanyag de elég nagy és azt pelenkázza, a fürdőkádba tegye be a kistesó mellé, stb...

mikor a kicsi alszik akkor meg segítsen!

adogassa a ruhákat amiket teregetsz, tartsd a lapátot mikr söpörsz, pucolja ő a zöldséget a zöldslgpucolóval, palacsintát kenje meg ő lekvárral, ilyenek.

hidd el, ő nem melónak fogja majd fel hanem anyával töltött játéknak és a háztartás is haladni fog :)

enyémnél nagyon bejön ez, imád segíteni, közben beszélgetünk, énekelünk, mondókázunk...

ha a tesó körüli teendőkbe bevonod, ő is ugyanazt csinálja közben a játékbabával akkor nem azt fogja érezni, hogy te most nem vele foglalkozol hanem az is játék lesz neki!

2012. júl. 13. 13:03
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezek nagyon jó tanácsok, alkalmazzuk is őket több-kevesebb sikerrel.Szívesen segít bármibe, befogom a házimunkába, de csak nagyon kis időre tudom vele lekötni.Pl tegnapi teregetés:adogatja a ruhákat a lavorból, ad 4-5 ruhát, majd megunja, kiszorja az összeset a földre, és inkább beleül a lavorba, játszik vele.Örülök én annak is, ha elvan egy lavorral, csak aztán ne a testvére fejét csapkodja meg vele:SVagy a krumplimosás:Én puculom, ő mosogatja őket egy tálkába.2 perc után pedig a falat tisztítja a vízzel.Szóval ilyen pici időre tudom lekötni csak.Rengeteg türelem és idő kell hozzá, ami szűkösebb így, hogy van már még egy gyerek, illetve, hogy tényleg minimális idő jut a háztartásra.
2012. júl. 13. 14:28
 23/23 anonim ***** válasza:

hát igen, nehéz, nehéz, de sikerülni fog, most hogy dumáltál róla, meg tanácsok, meg felismerted a problémát...most már javulni fog ez az egész sztem, mert főleg a Te hozzáállásod is gerjeszti, és most talán kicsit csillapodtál...:-))

Minden jót nektek!

2012. júl. 13. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!