SOS! Elkapta a nővérétől a vírust a 2 évesem. Ő nem engedi a hűtőfűrdőt, de mexalen kúpot sem adhatok, mert nem járt le a 6 óra. Mit tanácsoltok?
mi az hogy nem negedi?
Csak be birsz tenni egy tizenkilós gyereket a kádba...
Próbálhatod áttörölgetve a kis testét hűteni.
Lázcsillapítót pedig ha ennyire magas a láza adhatsz úgy, hogy különböző hatóanyagúakat 3-4 óránként felváltva. Tehát ha kapott 8-kor Mexalent (ez paracetamol tartalmú) akkor 11 körül adhatsz neki Nurofent (az ibuprofent tartalmaz)
De ha rákérdezel akár telefonon a dokinál biztosan tud valami okosságot mondani, elvégre ő ismeri a gyereket.
nekem is volt ilyen, hogy nem akart a fürdőbe beülni, és nem akartam hogy sírjon, mert akkor csak feljebb megy neki, ezt a doki mondta, hogy láznál a sírást mindenképp kerülni kell, mert az izmok görcsösek, és nem engedik a hőt leadni.
Na, a lényeget előttem leírták, testmelegről indítsd, és lassan, kb 20-30 perc alatt kell olyan 25 fokra lehűteni. UTána megszárítani, és ne adj rá csak pelust!! Nem kell ruha!
Én úgy ahogy belém kapaszkodott ruhában, pelusostúl, mindenestűl beleültem vele a kádba, és így voltunk...persze neki is 40 fokos láza volt...
Jobbulást!
Ne hagyd magad, te vagy az anyuka, tessék hűtőfürdőzni, vagy priznicelni. Hűtőfürdőnél tényleg langyossal indíts és azt hűtsd fokozatosan, ha nagyon sír akkor is.Nálunk a priznic jobban bevált, azt is langyos vízzel. Nagyon sír nekem is, de közben átölelem és elmagyarázom, hogy ezt most muszáj és utána jobb lesz.
Jobbulást nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!