Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt már a gyerekednek vírusos...

Volt már a gyerekednek vírusos torokgyulladása ami rendeteg afthával járt a szája belsején is és borzasztóan fájt neki?

Figyelt kérdés
A gyerekeim mindketten abban szenvednek hogy a torkuk gyulladt a szájuk teli afthával.Csípi minden nem akarnak enni már 3. napja inni is alig akar mert bármi hozzáér a szájához nyelvéhez sír mert fáj nagyon.Gyerekorvosnál voltunk azt mondta napokig eltarthat hogy nem eszik,én aggódom mert semmit nem eszik csak üvölt a fájdalomtól.Bármit adok nem használ.Volt valaki hasonló helyzetben,meddig tartott a kilábalás?

2012. júl. 10. 20:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az enyémnek nem aftája volt, hanem herpanginája, de az is ugyanilyen tünetekkel járt (27 hónapos volt ekkor).

Az én fiam 6 napig nem evett, fecskendővel adagoltam neki a vizet és húslevest, fél óránként. Mi végül kórházban kötöttünk ki, ott infúziót kapott (de az infúzió mellett is itatni kellett, akkor vették le az infúzióról, mikor 1 liter folyadékot megivott/megevett az infúzió mellett is) úgyhogy összességében 9 napig csak folyadékot "ivott", és kb. 3-4 hét volt, mire utána sírás nélkül meg mert valamit enni.

Nekünk ennek olyan következménye lett, hogy 3 hónap alatt 3 kilót hízott, pedig nem habzsolt utána sem, ráadásul ételallergiás (a betegség alatt 1 kilót fogyott), a gasztroenterológus azt mondta, hogyha egy gyerek hosszabb ideig nem eszik, akkor a szervezet úgy védekezik, hogy minden falatot zsírnak raktároz, hogyha még egyszer ilyen előfordul, legyen hova "nyúlni" tartalékért.

Mi is ecsetelőt kaptunk, Cataflam cseppet, antibiotikumot és Tantum verdével fújtam.

2012. júl. 11. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!