Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt már a gyerekednek vírusos...

Volt már a gyerekednek vírusos torokgyulladása ami rendeteg afthával járt a szája belsején is és borzasztóan fájt neki?

Figyelt kérdés
A gyerekeim mindketten abban szenvednek hogy a torkuk gyulladt a szájuk teli afthával.Csípi minden nem akarnak enni már 3. napja inni is alig akar mert bármi hozzáér a szájához nyelvéhez sír mert fáj nagyon.Gyerekorvosnál voltunk azt mondta napokig eltarthat hogy nem eszik,én aggódom mert semmit nem eszik csak üvölt a fájdalomtól.Bármit adok nem használ.Volt valaki hasonló helyzetben,meddig tartott a kilábalás?

2012. júl. 10. 20:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én gyerekkoromban estem át ezen tesómmal együtt, ha egyre gondolunk. Fehér hólygokkal van teli a száj belseje, rettenetesen fáj, nekünk majdnem 40 fokos lázunk volt, és feküdtünk, mint egy darab fa. Enni, inni semmi. Minden nap injekció. Ez kb 2 hétig tartott:( De lehet, hogy vannak enyhébb formái, vagy ez nem is pont ugyanaz.
2012. júl. 10. 20:14
 2/11 anonim ***** válasza:
*hólyagokkal
2012. júl. 10. 20:15
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem rendszeresen szokott lenni, valóban nagyon fájdalmas tud lenni. :(

Adj neki olyat, amit nem nagyon kell rágni. Pl. nem erős-borsos húsleves, krumplifőzelék, teljesen szétnyomott krumplival, joghurtok gyümölcslekvárral, ilyesmi, amik könnyen csúsznak. Ezt a pár napot át lehet vészelni ilyenekkel.

2012. júl. 10. 20:34
 4/11 A kérdező kommentje:
két napja nem akar enni mert fáj neki,a savanyú dolgokat nem ajánlották,mert csípheti neki.
2012. júl. 10. 21:16
 5/11 anonim ***** válasza:

mivel ecseteled nekik?

A fiamnak kevertek a gyógyszertárban olyat,hogy kamilla volt benne,lidocayn,és glicerin.azzal ecseteltem neki,ezt elviselte,nem csípte neki, a fájdalmat is csökkentette.recept nélkül csinálták neki,mert amit a doki felírt,annyira keserű volt,hogy nem engedte csak egyszer bekenni,akkor is majdnem hányt,öklendezett.miután ezzel ecseteltem,három nap múlva elmúlt neki.pont a nyelve hegyén is volt neki,ez még nehezebbé tette az ivást,sokszor fecskendővel adtam inni neki

2012. júl. 10. 21:22
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem egyszer volt ilyen.streptococcus felülfertőzés,súlyosabb esetben antibiotikum kell,nekem az segített.végig a torkom, a gégém tele volt hólyagokkal,még a víz is nehezen ment le.A tantum verde sokat segít enyhíti a fájdalmat nekik.én magamnak a a lidokainos strepsilst vettem az kicsit enyhítette a fájdalmat.
2012. júl. 11. 06:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak volt januárban.Hát enni ő sem evett kb. 4-5 napig,teát viszont ivott,valahogy jó volt neki,hogy nem száradt ki a szája.tantum verdével fújtam neki naponta sokszor.Hát kitartás,nagyon fájt neki még akkor is amikor nyelt,az egész szája és a garatív is tele volt neki.Ne is erőltesd az evést,innivalót találjátok meg,ami kevésbé csípi neki és igyon sokat,jobb,ha nem száraz belül a szája.Jobbulást.
2012. júl. 11. 08:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Próbáld szívószállal itatni, egy kicsit talán könnyebb úgy. Jobbulást!!
2012. júl. 11. 09:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Sajnos ismerjük mi is az aftát, én is nagyon hajlamos vagyok beszerezni, meg a fiam is. Nekünk nem torokgyuszi mellé jön, hanem csak úgy...ki tudja honnan. Sokat szenvedünk vele. Kitartást és jobbulást!
2012. júl. 11. 09:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Kaptunk ecsetelőt a gyerekorvostól a főétkezés előtt kell 1 mokkáskanálnyit.Inni szívószállal is próbáltam fecskendővel,csőrös kis kanállal vizet ami csak létezik.Főleg most hogy ilyen meleg van muszály erőlteni az ivást.
2012. júl. 11. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!