Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek helyesen büntette...

Szerintetek helyesen büntette az anyuka a gyermekét a játszótéren?

Figyelt kérdés
Két és fél éves kislány ütögetett, lökdösött más gyerekeket.Az anyukája többször is kérte, hogy viselkedjen rendesen, de hiába.Leültette egy padra a lányát, és kb 10 percig ott ült, nem mehetett játszani.Ez idő alatt hihetetlenül visítozott, hisztizett, elfeküdt a padon, már majdnem hányt is.Mikor lehiggadt a kislány, folytathatta tovább a játékot.Szerintetek is így kellett volna büntetni őt?Nem kellett volna inkább hazavinni a játszótérről?Rengetegen voltak, volt bőven nézőközönség.
2012. júl. 10. 13:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is így tettem volna a helyében. Nem egy gyerekneveléssel foglalkozó könyv tanácsa ez v ehhez hasonló kezelési mód. Kiállításnak nevezik, és nem büntetésnek fognám fel, főleg ha az anyuka is mellette ült. Helyesen tette azt is h megvárta a hiszti végét és aztán engedte vissza, nyilván közben azt is elmondta a lányának h milyen viselkedést vár el tőle. Akkor vittem volna haza a gyerekemet (és volt is rá alkalom, bár nem játszótérről, hanem gyerekközösségből), ha még egyszer előfordult volna h ütöget.

Hisztizve a gyerekek hihetetlen dolgokra képesek, és jól tette az anyuka h nem a közönséggel foglalkozott hanem a gyerekével.

2012. júl. 10. 13:44
 12/24 krisztivan ***** válasza:

Jól tette,és én is ezt fogom csinálni.Eddig ez a megoldás eszembe sem jutott:-))

Nekem is bajom van azzal,hogy vigyük haza a hisztiző gyereket,mert akkor a másik gyerekkel is kiszúrok(ha esetleg ott a nagyobbik is).

Azt hogy ki mit gondol'hát istenem ez van:-))Ha van rajtad sapka az a baj,ha nincs akkor meg az.

2012. júl. 10. 13:46
 13/24 A kérdező kommentje:
Az anyuka mindeközben ott ült a kislány mellett, beszélt hozzá halkan, nyugodtan,de nem érdekelte a gyermekét, nyilván nem is halhatta a nagy ordításban.Mondta az anyuka, hogy zavarja őt is a sok bíráló tekintet, de nem viszi haza, mert messzebb laknak a játszótértől, és nem azért mentek el...
2012. júl. 10. 13:54
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jól csinálta, én is így szoktam. Ha hazaviszi, azzal semmit nem ér el, egy ennyi idős gyerek pont elfelejti, hogy ez büntetés, hiszen amúgy is hazamennének.

Ha hisztizik, hát hisztizik, ha azt tanítom meg neki, hogy a közönség előtti hiszti valamilyen befolyással van rám, az már régen rossz.

2012. júl. 10. 13:59
 15/24 anonim ***** válasza:

Én is ezt tettem volna, bár a 10 perc egy ekkora gyereknek nagyon sok. Haza biztos nem hoztam volna, mert a legközelebbi játszó kb. 10 perc autóval.

Ne foglalkozz azzal, hogy más mit gondol. Ezzel szerintem többet ér el az ember, mintha mindig hazavinné. Mondom ezt úgy, hogy nagyon idegesít amikor a 2 éves kislányom nyilvánosan kezd el hisztizni és mindenki minket néz, de ugye pl. a tescoba nem tudom büntibe rakni.

2012. júl. 10. 13:59
 16/24 anonim ***** válasza:
Tömören: Le a kalappal az anyuka előtt. Nagyon ügyes volt!
2012. júl. 10. 14:10
 17/24 anonim ***** válasza:
Én is így szoktam. A másik gyerekemet nem fogom a hazamenetellel büntetni. Aki rosszalkodik azt kivonom a játékból, ha megnyugodott elmondom neki hogy miért volt a bünti, és hogy hogy kell helyesen viselkedni. Az hogy ordít, visít, hisztizik és ez más fülét sérti, pont nem érdekel. Más gyereke majd holnap csinálja ezt, akkor majd én hallgatom. Akit meg zavar a gyerekek hangoskodása ne menjen játszótérre. Mellesleg játék közben is elég hangosan tudnak visítozni, hancúrozni, inkább a játszón eresszék ki a hangjukat, mint a panelban.
2012. júl. 10. 14:38
 18/24 anonim ***** válasza:

Én is gratulálok az anyukának, hogy milyen erős volt, hogy elviselte a nézőközönség jelenlétét, miközben a lánya hisztériázott. És sikerült is megoldani a helyzetet, mert a kislány lehiggadt. Ez aztán a nevelés!

A hazamenetel sokszor menekülés, de nem megoldás. Az ember nem bírja elviselni, hogy a saját gyereke üvölt, ezért inkább gyorsan lelép. Engem például más gyerek sírása nem szokott idegesíteni. Nézni nézem, hogy mi történik, de nem zavar. Annál inkább a sajátomé.

Az időt kicsit sokallom, de hát végülis megnyugodott, és játszhatott tovább.

Jó hallani, hogy valaki még neveli a gyerekét. A múltkor egy vasgyúró 2,5 éves kisfiú mindenkit megvert a játszótéren, az anyuci meg a nagymami pedig csak annyit bírtak mondani, hogy "ejnye, nem szabad!". Felháborító volt. Nekik haza kellett volna menniük. A veréssel nem értek egyet.

2012. júl. 10. 14:51
 19/24 A kérdező kommentje:
A kislánya előtt erős volt az anyuka, csendes, de határozott.Viszont mikor a kislány visszament játszani majdnem sírt, a szemei könnyesek voltak.Mondta, hogy mindennapos probléma a hiszti náluk, teljesen mindegy, hogy hol vannak, és sokszor tehetetlennek érzi magát, sírva fakad, de a gyerek előtt próbálja nem mutatni.
2012. júl. 10. 15:03
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha ilyen következetes és higgadt tud maradni, az biztos meghozza a gyümölcsét.
2012. júl. 10. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!