Szerintetek helyesen büntette az anyuka a gyermekét a játszótéren?
Szerintem jól tette. Bár azt mondják, a büntetés annyi percig tartson, ahány éves a gyerek, de hisztiző gyereknek nem szabad engedni, mert azt hiszi, a hisztivel érte el, hogy visszamehet játszani, nem pedig azzal, hogy letelt a büntetése. A nézőközönség teljesen indifferens a gyerek szempontjából, nem befolyásolja azt, hogy a büntetés mennyire éri el a nevelő hatását. Nyilván szégyenérzete nem volt a kislánynak a nézők miatt, hisz akkor nem hisztizett volna tovább.
Ha ennyire hisztis, akkor a legrosszabb, amit tehet az anyuka, hogy enged a hisztinek.
Hazavinni is jó megoldás lett volna, de talán a padra ültetés még hatásosabb, hisz ott marad a gyerek a játszón, mégsem játszhat.
Szerintem nem rossz megoldás. Első próbálkozásnak tökéletesnek tartom. Mint mondod, utána lehiggadt.
Sokszor az a legjobb, ha hagyod, hogy megszégyenítse magát, és, hogy észrevegye, mennyire feleslegesen hisztizik.
Szerintem helyesen döntött. Nem lehet állandóan hazamenni csak azért, mert valami nincs jól vagy nincs rendjén. A hazamenetel nem megoldás semmire.
Ha az én gyerekeimre rájön az ötperc, elküldöm őket egy padra vagy a játszótér sarkába, ott lehet ordítani, engem nem érdekel, hozzájuk sem szólok olyankor. Az meg hogy ki mit gondol, szintén nem érdekel. Elég hamar abba szokták hagyni, pár perc után megnyugszanak, isznak egy korty vizet, aztán mennek játszani NORMÁLISAN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!