Szégyenteljes anya vagyok! Egy jó anya sosem viselkedhet így?
Kisfiam hiperaktív,6 éves(orvosilag diagnosztizált),tegnap volt egy szép napunk a strandon,mikor hazafelé indultunk és pakoltunk a férjemmel az autóba a kisfiam letört egy faágat,majd az éles letört fadarabbal össze-vissza karcolta az autónkat egy perc alatt :-O ,hiába kértem,hogy hagyja abba és dobja el a botot az autó másik részét is megkarcolta :-O .
Majd elvettem a botot és ráütöttem egyet a fenekére.
Beültettem a kocsiba ,ahol csúnyán kiabált ,még a szájára is rácsaptam egy kissebbet.
Ahogy indultunk az autóval még sokáig mondtam a magamét,hogy ő egy nagyon rossz gyerek stb...
Én hirdettem ezen az oldalon mindig és mindenkinek,hogy a hiperaktív gyereket és semmilyen más gyereket sem soha nem verjük meg...nem is szoktam megverni és most teljesen ki vagyok akadva magamra,hogy hogy tehettem ezt.
Amikor hazafelé mentünk és hátranéztem a kocsiban,már nem szólt semmit,csak könnybe lábadt szemekkel,csempülő szájjal nézett maga elé.
Annyira sajnálom amit tettem...másképpen kellett volna!!!
Köszönöm!
Akkor túllépek ezen,ő már egyáltalán nem mutatja jelét,hogy haragudna,már tegnap sem tartott haragot,hanem megölelt és megpuszilt mikor bocsánatot kértem és megígérte,hogy többé nem tesz kárt az autóba.
Olyan jó,hogy ő van nekem és annyira szeretem !
Szóval te is ...:-) !
Türelmesek voltak veled,ha csak szépen elmagyarázták.
Többé nem tetted ugye ?
Azt hiszem, már "ismerlek" téged (neked vannak az örökbefogadott gyerekeid, ugye?), és mindig csodálattal olvasom, milyen türelemmel, szeretettel állsz a kisfiad mellett, és gyakran eszembe juttok egy-egy nehezebb helyzetben. Te is emberből vagy, akinél néha elszakad a cérna. Oké, nem a legjobban reagáltál, de emberből vagyunk, nem ütöd-vágod, sőt, sokkal türelmesebb vagy vele, mint a legtöbb szülő az egyébként sokkal könnyebben kezelhető gyerekével.
Valamennyire ismerős a szitu, az én kisfiam még csak 2 éves, de tegnap neki is sikerült egy egyébként nagyon szép napot estére tönkretenni egy félelmetes hisztivel. Ilyenkor az ember nem csak a gyerek viselkedése miatt borul ki, hanem attól is, hogy a szép hangulatnak hirtelen vége szakad.
Az meg, hogy elszontyolodott a kisfiad, nem baj. Akármennyire is hiperaktív, a visszajelzés azért neki sem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!