Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől alakul ki a jó anya-lány...

Mitől alakul ki a jó anya-lánya viszony?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretném, hogyha a kislányom mikor felnő bizalommal fordulhatna bármikor hozzám. Sajnos én anyummal nem vagyok meg jjól és próbálok mindent másképp csinálni, mint ő. De van valami, amire kifejezetten figyeljek?
2012. máj. 31. 23:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajnos az én kapcsolatom se jó anyámmal..de ennek meg van az oka, mert nem ő nevelt fel...stb. Én is hasonlóképp szeretném ha a lányommal nagyon jó, bensőséges kapcsolatunk lenne, én abban hiszek ha ezt így szeretném és hallgatok a szívemre akkor ez így is lesz! Szerintem nincs ennek titka, csak a szeretet! Ebbe minden benne van, törődés, figyelem, gondoskodás...stb. Szeresd nagyon és úgy lesz ahogy szeretnéd!!!
2012. máj. 31. 23:26
 2/9 anonim ***** válasza:

És a tinédzser korban sok szeretetet kell adni.

Ilyenkor a legérzékenyebbek a lányok és ilyenkor mindent elraktároznak,főleg a sérelmeket.

2012. máj. 31. 23:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Én szeretem anyukámat, nagyon. Pedig már nem vagyok mai csirke, és ő sem az :) Ő 70 éves, én 37. De nagyon szeretem, pedig gyerekkoromban nem voltunk "barátnők"... Szerintem az volt anyu titka, hogy nem is akart a barátnőm lenni, inkább az anyukám akart lenni. Ha látta, hogy nem akarok beszélni valamiről, nem erőltette, hagyta, hogy én döntsem el, vele vitatom-e meg a dolgokat, vagy a barátnőimmel (inkább az utóbbiakat válaszottam). Ezért a mai napig hálás vagyok neki. Én is így szeretném a lányommal, aki nemsokára ebbe a korba lép. Imádom, szeretem, de megvárom, hogy magától mondjon el dolgokat, amiket ő akar... és persze tudja, hogy akkor is szeretem, ha valami nem úgy történik, ahogy jó lenne, csak ilyenkor haragszom, szomorú vagyok.. Én is a szívemre fogok hallgatni.
2012. máj. 31. 23:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem sem jo a viszonyom anyukammal, sot, amiota megszuletett a lanyom kifejezetten idegesit, pedig ritkan talalkozunk.

En szeretnem, ha a lanyommal jo lenne a viszonyom. 3 eves, sokat foglalkozom vele, beszelgetek vele. Neha olyanokat mond lefekves elott, hogy eszembe nem jutna, hogy egy 3 evest esetleg bantja ez v az.

2012. jún. 1. 07:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor elég a szeretet :) Szuper, mert abból bőven van és nem félek kimutatni :) Sajnálom, hogy csak ennyi kellett volna ahhoz, hogy anyum és köztem is jó legyen a viszony :(
2012. jún. 1. 07:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 16 éves és mindent megbeszélünk. Amikor elkezdödtek a fiús dolgok, nem hurrogtam le, hogy ráérsz ezzel, hanem meghallgattam tanácsot adtam neki. Még a barátnőjének is. Próbálok úgy beszélni vele, mintha én is a barátnője lennék. A komoly dolgokat, pl. szex, szerelem, szórakozás, nem tiltom, elmagyarázok, felvilágosítom. Elmondtam ilyen dolgokért nincs bünti, de tudni akarok róluk még időben, ne legyen baj. Így is volt. Két éve van barátja, mielött szexre került a sor szólt. Elmentem vele nőgyógyászhoz és felkészült volt nem felelőtlen. Jó, hogy nem kell idegeskednem, mert mindenről tudok ami vele történik. Ha gondja van tanácsot kér. Ha mindenhez úgy álltam volna, hogy TILOS azért is megtenné, csak nem tudnék róla semmit. Nagyon sokat beszélgettem vele mindenről kérdezgettem pici koraóta. Barátokról érz3dseiről. véleményéről. Volt, hogy az itthoni dolgokhoz is kikértem a véleményét, mint egy felnőtnek.
2012. jún. 1. 09:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A titkait,amit veled oszt majd meg soha ne mondd el senkinek,mások előtt ne szidd le,ne próbáld nevelni.Négyszemközt rendezzétek az esetleges konfliktust.Beszélgess vele minél többet,támogasd,bízzál benne,soha ne engedd eltávolodni,de ne is telepedj rá.A kamaszkor a legnehezebb,akkor kell leginkább észnél lenni.
2012. jún. 1. 10:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet persze nagyon fontos de nem elég sajnos, egyetertek a #6 es #7 - el Nekem 17 éves a lányom. Imádjuk egymást és mindent elmond, tudja hogy amit nekem mond az kettonk kozott marad mindig!
2012. szept. 1. 11:25
 9/9 anonim ***** válasza:

"Szeretet" meg "észnél lenni"...

Persze.

De a gyakorlatban konkrétan hogyan...?

Sztem ez a "titok"...

2020. dec. 9. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!