Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj egyeseknek a napirend?

Miért baj egyeseknek a napirend?

Figyelt kérdés

Mielőtt megszületett a lányom, sokat olvasgattam, és abban biztos voltam,hogy a napirend kialakítása fontos egy baba számára,természetesen az ő igényeit figyelembe véve.

20 hónapos a csemetém, és bár soha nem erőltettünk semmi, szinte órát lehetne hozzá állítani,főleg alvást illetően. Reggel 8után ébred, délben alszik, 3 után kel, este fél9kor alszik.

HA nem sürgős pl. orvos, akkornem igazán szeretem megbolygatni a kis megszokott életét,mert egy hét kell hogy visszaálljon, és ismerős megjegyezte,hogy nem kell ennyire komolyan venni, elalszik az a gyerek ha álmos, meg nyáron nem kell olyan "korán" lefektetni.

Jobb az ahogy ő csinálja, hogy a hasonló korú gyereke van amikor ereggel 5kor kel, de van hogy 9kor, van amikor már délelőtt 9kor szundít, de az is előfordul hogy délután 3kor.

Most komolyan ártok én azzal a gyerekemnek,hogy rend van körülötte,tudja hogy ebéd után alvás, kiveszem az etetőszékből és magától besétál minden hiszti nélkül a szobájába??

2012. júl. 9. 14:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én a délutáni és az esti alvás idejét szoktam betartani, és általában mindig ugyanakkor kel. Az étkezést már rég nem kötöm időhöz, hanem amikor megéhezik úgyis szól.

Csak annyi, hogy 1 év múlva már nem biztos hogy ilyen szépen besétál az ágyába, szoktatás ide-vagy oda. Az enyémet hulla fáradtan is alig lehet lefektetni délután, pedig régen még ő is magától ment.

2012. júl. 9. 15:32
 12/15 anonim ***** válasza:
nekünk is volt napirendünk amíg nem jött a kis tesó .Utána pár hónap káosz következett .Most összenőttek már ismét van napirendünk de a lányom felvett néhány rossz szokást a káosz ideje alatt.
2012. júl. 9. 16:11
 13/15 anonim ***** válasza:

én is a napirend híve vagyok,ami persze nem szentírás,adott esetben lehet kicsit csúszni.Pár napja feltettem egy kérdés,hát úgy leugattak,hogy csak néztem.Az volt a téma,hogy sétáltam a városban fél 11-kor este az unokahúgommal(a 3 éves fiam itthon aludt),és rengeteg csecsemőt,kisgyereket láttam még ebben az időpontban.

A fiamnak fél éves kora óta ugyanaz a napirendje,ő alakította ki.azért az évek során alakult egy kicsit,már nem alszik reggel 8-9ig,csak 6-7ig,de este ugyanúgy nyolckor alszik el télen-nyáron.hát ne tudd met mit kaptam azért,hogy szegény gyereket katonaságban nevelem,és milyen szívtelen anya vagyok,hogy nem viszem este fél 11-kor a gyerekem sétálni a belvárosba,mert az milyen jó,mert már hűvös van,és megfosztom szegényt egy jó kis sétától,mozgástól,levegőtől.nem hiszem,hogy annál több mozgás és levegő kellene neki,mert a bölcsiben egész nap kint vannak,és én is viszem bölcsi után árnyékos játszótérre,semmivel sincs kint melegebb délután 4-5 órakor,mint bent a 32 fokos panelban,sőt egy árnyékos játszótéren sokkal jobb a klíma

szóval nekem fontos a napirend,így én is tudom mire számíthatok,mikor tudom a dolgomat csinálni,és pihenni egy kicsit

2012. júl. 9. 18:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Fontos a napirend, és szerint te nagyon jól csinálod, én is ezt teszem, Az események sorrendje a fontos, hogy ő is tudjon mihez viszonyítani, mert pl a délután két óra az nála értelmezhetetlen dolog. Ha néha felborul a rend, hát üsse kavics, azt is meg kell szokni, jót tesz az alkalmazkodó képesség fejlődésének, ha utána visszatértek az eredeti kerékvágásba.
2012. júl. 9. 21:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Hidd el, sokkal könnyebb lesz a Te életed a rendhez szokott gyerekkel, mint az ismerősödé az össze-vissza alvóval, és nem mellékesen a te gyereked sose fog kialvatlanul, karikás szemekkel oviba menni. A napirend szerintem nagyon fontos, ha belegondolsz, még egy felnőttnek is szüksége van rá: tudod, mikor kell lefeküdnöd, hogy kipihenten ébredj, tudod, mikor szoktál megéhezni, mikor mit kell enned ahhoz, hogy ne fájduljon meg a gyomrod, fejed az éhségtől. Egy kisgyerek szervezete, bioritmusa még törékenyebb, nehezebben viseli a kilenéseket, szerintem a napirend nagyon hasznos dolog. Nem kell hozzá autista módon ragaszkodni, de ameddig a javatokat szolgálja, addig érdemes megtartani!
2012. júl. 10. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!