22 hónapos lányomat márt nem kötelező etetőszékbe tenni igaz? Mindig adtok levest és utána másodikat a 2 év körüli gyereknek? Egy átlagos napirend hogy néz ki? tud enni önállóan?
Nekem is 22 hónaposom van, csak fiú :)
Na ő kb fél éve nem hajlandó etetőszékbe ülni, így térdelni szokott egy széken és az asztalnál eszik. Van amit önállóan, van amit még én adok, de nagyon igyekszik :) Ő nagyon leveses, ha jó tartalmas leves (raguleves, gulyásleves stb...) akkor van amikor nem kér másodikat sem.
Napirendünk, reggel fél 7- 7 körül ébred, öltözés, reggeli, bár most szünet van, de a tesót elkísérjük az oviba, bevásárlás, séta esetleg játszótér. Délben ebéd, utána tesóért az oviba. Együtt szépen delelnek, kb 3-ig, játszás, én főzök vacsit és a másnapi ebédet, majd lemegyünk játszani, apát várni. Ha megjött akkor 6 körül vacsi, játék. Este kb fél 8-8 körül fürdés, mese, fekvés. Szerencsére szépen elalszik egyedül, általában 1-2 alkalommal ébred meg éjszaka ha épp nem jön foga, vagy nem beteg. Még mellettünk alszik egy utazóágyban, de tervezem hogy a nyáron átköltözik a tesó szobájába, a delelések már ott vannak, hogy szokja.
A napirendünk annyiban változott most hogy nincs ovi, hogy nem kísérjük a tesót, hanem itthon vagyunk, vagy vásárolunk.
Kisfiam 27 hónapos.Kb 1 hónapja raktuk el az etetőszékét, mostmár kényelmesen eléri a székről is az asztalt.17 hónapos kora óta bölcsis, így hétköznap a bölcsiben kapnak levest is és másodikat is.Én hétvégén csak egyfélét szoktam főzni, vagy leves meg valami süti utána.
Nagyfiam 15 hónapos kora óta egyedül eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!