Mikortól kötelező 3 éves kortól az ovi? Decemberben töltjük a 3-mat, mikor kell beíratnom?
ha most jelentkezel, úgyis csak egyévmúlva lesz hely.
Nincs igazad, a gyerek szocializációja szempontjából nagyon fontosak a társak, és hidd el az oviban pontosabban tudják mire van a gvereknek szüksége. Te az anyja vagy, ez nagyon szép, de a gyereknevelés, fejlesztés szakma, nem hiába tanulják több évig.
Szerintem meg a te dolgod eldönteni, h oviba iratod v nem. Akinél van kistesó, sokszor nem is "engedik" az oviba arra hivatkozva, h nincs hely, ill az anyuka úgyis otthon van. Az igaz, h ebben az életkorban már kell gyerekközösség, de azt máshogy is meg lehet oldani.
A heterogén csoportokról pedig megoszlik a szakemberek véleménye is. A mi ovinkban induláskor ez volt a specialitás, de úgy látták, h nem működik jól, ezért a homoganizálás felé hajlanak és néhány év alatt az összes csoportban hasonló korú gyerekek lesznek.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, helyben kell utánaérdeklődni. Felénk (kisváros) elég az előző tanév végén (ápr végén volt a beiratkozás időszaka) elsétálni a körzetes oviba, az alapítványiba hasonlóképpen. Nem kellett évekkel előtte beiratni.
3-as valaszolo vagyok!
Arra gondolt szerintem a kerdezo, hogy mikor vezetik be azt a torvenyt, hogy a gyermek 3 eves koratol kotelezo az ovoda. Azert nem valaszoltam erre, mert en sem tudom, de mintha 2013-at hallottam volna. De nem akarok hulyeseget mondani:)
2014-től kötelező az ovi a 3 évesnek, bár szerintem ezen majd úgyis módosítanak addigra, hiszen most sincs hely, és még mindig inkább stadiont építenek és nem óvodát.
Ha most májusban nem jelentkeztetek oviba, legközelebb jövőre tudtok, és 2013 szeptemberében mehet.
szerintem tok jo volt az osszevont csoport.
mi kicsikkent tanultunk a nagyoktol
aztan amikor mi lettunk a nagyok mi is tanitottuk a kicsiket :)
cipofuzot bekotni pl.
vagy jatekok hogyan mukodnek.
rajzolni tanitani a masikat.
megmutatni neki hogyan kell kotelremaszni
vagy bunkert epiteni.
tok jo volt szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!