Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek milyen a napirendetek...

Nektek milyen a napirendetek 21 hónapos gyermeketeknél? Mikor alszik és mennyit?

Figyelt kérdés
Kislányom 7óra körül ébred kakaòzik reggelizik délig kint-bent futkozik és fél egytől három-négyig alszik, utána muzsika, jàték, vacsi és vége a napnak.... Hogy alakítsam a napirendet, hogy több idő maradjon kinti játékra, mert pont akkor alszik amikor a legjobb az idő. Apropó jó evők vagytok?
2012. márc. 22. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
47%

A reggeli nálunk fél 9kor van,mivel az én kislányom 8ig szeret lustizni :D Aztán megyünk a boltba,hazajövünk, tízóraizunk,majd kimegyünk a szabadba játszani. Ez van hogy elhúzódik (mint ma is) és csak 1kor alszik el és max. 3-ig.Persze előtte ebédelünk/általában csak levest kér, ha felkel kéri a 2.at) aztán ébredés után evés,játék,ismét ki egy kicsit. Ha hazajön apa akkor főzök másnapra (mivel nincs segítségem) ő addig foglalkozik a lánykával. Olyan 6-7 fele van nálunk uzsi (ilyenkor virslit főzök vagy valami gyors szendvicset összedobok), aztán 8kor pancsi, és fél9 fele alvás előtte esti kakaó.

Ez a napi program,sajnos én is úgy veszem észre hogy nem a legjobb időben van az alvás,de nyáron szerintem örülni fogunk ennek :)

Nem mondanám hogy kislányom jó evő lenne, főleg hogy most beteg volt,örülök ha eszik. Próbálok mindig olyat főzni ami a kedvére való. Olyan 11kg körül lehet,és kb.87cm. A te kiscsajod mekkora?

2012. márc. 22. 13:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is az aggodalmaim miatt kérdezgetek. Az én kislányom se túl jó evő 90 cm lehet és 12 kg. Mi nagyrészt itthon vagyunk, de alig vártuk a tavaszt végre. És most a legszebb napszakot végigalussza. Nyàron tényleg jó lesz. Nem baj, én is szunyizok egyet :)
2012. márc. 22. 13:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem bànom h alszik, örülök neki!!!! Egészségére vàljon! Úgyis átálítjuk az órát, talán jobb lesz. Csak kíváncsi vagyok másnál mi a helyzet.
2012. márc. 22. 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor a lányod még nagyobb is mint az enyém,aztán én nem aggódok :) Pedig lehet nekem kéne :D
2012. márc. 22. 14:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem kisfiam van, aki szintén rossz evő, 89 cm és 12 kg. Reggel 7 fél 8-kor kel, tízóra után jutunk ki, mert akkorra sikerül megfőznöm, elpakolnom stb, aztán bejövük fél 1-kor ebédelni, és 4-ig ő is alszik. Uzsi után mi még gyakran kimegyünk, most hogy ilyen szép idő van, szerintem még délután sincs hozzá hideg. Egy kicsit vastagabban öltöztetem, mint délbe. Egyébként ahogy többet van kint, jobb az étvágya is.
2012. márc. 22. 16:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányom másfél hét múlva lesz 21 hónapos. Reggel 6-7 között kel, reggelizik, 12-fél 1 körül ebédel, utána kb. 1-től alszik 3 fél 4-ig. 5 körül eszik gyümit vagy tejbegrízt, este 8 körül vacsorázik és 9 körül alszik. Mi 10 körül szoktunk kimenni a kertbe, ott jön-megy, messze van a játszótér, oda nagyon ritkán megyünk. Elég szépen eszik és mégis csak 9,4 kg körül van és 80 cm.
2012. márc. 22. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Kislányom is épp 21 hónapos, nálunk az evéssel nincs semmi gond, gyakorlatilag bármit, bármikor képes megenni, igaz ő tejmentes diétán van. Kb. fél hétkor kel, hétkor reggelizünk, utána porszívózunk, rendet rakunk, amit utána rögtön lehet újra rendetlenséggé változtatni. Reggeli általában kenyér felvágottal, lekvárral. Tízóraira valamilyen gyümölcs, banán, alma, kivi stb. valamilyen ropogtatnivalóval. Ebéd mindig tejmentes húsos főzelék vagy leves. Mi tízórai után megyünk ki motorozni délig, aztán déltől kettőig alvás. Kettőkor újra gyümölcs és esetleg házi süti, vagy korpovit stb. Aztán háromtól ötig újra kint vagyunk a kertben. Akkor ép haza az apukája és onnantól vegyes program szokott lenni hétig, akkor vacsora (tojás, kenyér, esetleg főzelék). Fél nyolckor fürdés, nyolckor alvás. Ja és 88 cm és kb. 13,5 kg.
2012. márc. 22. 20:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat, sokat segítettetek. Egy kicsit a hirtelen jóidő és hosszabbodó nappalok zavartak meg illetve kényszerít bennünket kis napirend vàltoztatàsra. Szegény, nem csodálom h a hosszú tél után korán kel és csak menne. Át kell rendezni az udvart h csak játszhassunk. Az evése csak amiatt aggaszt h 3 falat után megunja, és nekem kell "beadnom" a többit.
2012. márc. 23. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!