Meddig használtátok a cumisüveget gyermeketeknél?
2 éves a kisfiam, tejallergiás, így neki fontos, hogy legalább a speciális tápszerből igyon. Hajnalban és este iszik tápszert, cumisüvegből.
Minden mást pohárból vagy utazásnál sportkupakos, szívószálas üvegből iszik, de nem tudom elképzelni, hogy reggel 5-6-kor pohárból megigya a tápszert. Pláne azért, mert örülünk, ha tud pihenni, nem kínozza a viszketés, tehát így akár arra is van esély, hogy még visszaaludjon egy kicsit.
Tegnap voltunk gasztroenterológusnál és szóba került ez is, mivel még legalább 1 évig innia kell a tápszert. Azt mondta, ha nekünk jó, kinek mi köze van hozzá. Áttöröljük a gyerek fogát ivás után este (reggel fogat mos), fogorvos rendszeresen látja. Azt mondta konkrétan a doktornő, hogy el kell dönteni, a gyerek egészsége vagy a megfelelési kényszer-e az erősebb. Mondtam, hogy nincs miről dönteni, nálunk ez nem is volt kérdés eddig sem, csak gondoltam, megkérdezem a véleményét egy olyannak is, aki nem egy gyereket látott már életében.
Az én kisfiam is hajnalban lett éhes mindig.
Én is azt gondolom, hogy nem másnak kell megfelelnem, de hát pont a páromnak kell "zaklatnia" ezzel?!
Az vagyok, akinek 5-kor eszik a gyereke.
Azért eszik ötkor, mert akkor ébred és éhes. Ennyi. Aztán, ha szerencsénk van, akkor még alszik egy kicsit, ha nem, hát nem. De mi hálát adunk minden egyes átaludt, és nem szenvedéssel (szó szerint, aki atópiás, ekcémás folyton viszkető , vakarózó gyereket nevel, gondolom tudja, miről beszélek)töltött órának. És mivel sűrűn ébred, hamarabb megéhezik.
Egyébként a két tápszerrel eszik ötször, és örülünk annak is, hogy bírja a tápszert és benne marad, ha 5-kor, 5-kor, ha 7-kor, 7-kor.
Előző!
Mondtam, nem kekeckedés. Egyébként tudom, miről beszélsz, én a nagyobbikat ekcémás kiütésekkel hoztam haza a kórházból, az anyatejet sem bírta. De 2 évesen már régen nem evett tápot, 1 éves kora után már "rendes" ételt evett, természetesen tej, tejföl stb. nélkül. Persze azóta más az orvostudomány álláspontja sok mindenről. Amióta meg kapni lehet, laktózmentes tejtermékeket használunk.
Én sem kekeckedésből válaszoltam, csak tényszerűségből.
A fiam, mint írtam, tejallergiás, tehát laktózmentes termékeket sem ehet. Sőt, olyat sem, ami nyomokban tartalmaz bármilyen tejterméket. Ő 3 éves koráig fogja kapni a tápszert, a gasztroenterológus tervei szerint, 1 év múlva kell újra megismételni az összes vizsgálatot, és akkor látjuk, hogyan tovább.
Eszik az én fiam is mindent, természetesen rizstejjel, zabtejjel, zabtejszínnel, kókusztejjel, tejmentes margarinnal és felvágottal stb. De a tápszert is issza mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!