Ovis gyermeketeknél hogyan derült ki a tejcukor érzékenység? Mik voltak a tünetek?
Úgy tudom, hogy a tejcukor érzékenységnek (laktózintoleranciának) a következők a tünetei: tejtermék fogyasztása után hasfájás, puffadás, flatulencia (bélgázok eregetése), hasmenés.
Refluxot sajnos testközelből ismerem. Leírom azért ezt is, bár sem óvodás gyermeken nincs, sem óvodás nem vagyok :)
Fő tünetek: epigastriális fájdalom (ez a szegycsont alatt lévő hasi terület fájdalma), érezhet a beteg akár mellkasi fájdalmat is (azért, mert végig ég a nyelőcsöve). Én sokszor érzem azt, hogy kapar a torkom, de ez a sav miatt van ugye, nem fertőzéses eredetű.
Tünetek főleg akkor vannak, ha étkezés után elfekszik az ember, ilyenkor jobban tud regurgitálni (visszafolyni) a gyomortartalom a nyelőcsőbe.
Én kiskorom óta hasfájós vagyok, de csak 21 éves koromban fedezték fel gyomortükrözéssel, hogy nyitva van a gyomorszájam (=refluxom van).
Te gyerkőcöd is hasfájós és keresed az esetleges megoldást?
Köszi!
Igen, nagyon sokat panaszkodik hasfájásra, az esetek többségében étkezés közben és ezért abba is hagyja. egyszer lett már rosszul, begörcsölt, majd hányt. De ilyen csak egyszer volt. És a feje fáj reggelente hónapok óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!