2,5 éves kisfiammal 3 hete kezdtük a szobatisztaságot.2 hét múlva nyaralni megyünk,5-6 órás autóút lesz. Adjak rá pelenkát a kocsiban?
Enyém majdnem 2 hónappal múlt 2,5, mikor utaztunk. Akkor 1 hónapja volt szobatiszta nappalra.
Én vettem erre az alkalomra nadrágpelenkát. Megbeszéltük, hogy ez is olyan, mint a kisgatya, csak ebben nem izzad annyira hozzá a kisüléshez. 5 és fél órát utaztunk, 3-szor álltunk meg, ebből kétszer szólt, hogy pisilni kell, de a kakát eltartogatta, míg odaértünk. Szárazon vettem le róla a nadrágpelenkát.
Amikor a szállásra értünk átváltottunk kisgatyára, így volt 3 napot, majd hazafele ismét felvettük. Ugyanúgy volt, mint odafele, pedig 2 órát aludt is közben.
Nála semmilyen zavart, visszaesést nem okozott.
Én is gondolkodtam az alátéten, de sikerült az első kánikulai hétvégét kifogni, nem akartam, hogy még arra is ráizzadjon, meg egyébként is meg lehet vele beszélni, megérti.
Ha már 3 hete jól megy neki, és két hét múlva mentek, az már összesen 5 hét. Én nem adnám vissza rá a pelenkát, inkább én is valamit tennék az ülésbe (vízhatlan neylon lepedőt vágtam félbe, és azóta is az van az üléspárnája alatt a fiamnak - a párna hamar kimosható). Így szerintem ő is érzi, hogy bízom benne, bízom a képességeiben. 2 hét sok idő náluk, lehet, hogy addigra már alváshoz sem fog már kelleni pelus :o))
Bár te tudod tudja e tartani, én sosem rohantam kezet lábat törve, ha mondta, hogy pisilni kell, hanem szépen odakísérem a wc-re, amíg felteszem az ülőkét, kérdezem, hogy letolta e már a gatyót, persze még nem, szóval elbabrálunk még egy darabig, és mindig kibírja. Sőt a múltkor az autóban is kibírta, mikor 10 perc után tudtunk csak megállni egy parkolóban. Álltalában azért záros határidőn belül mindenhol meg lehet állni, parkoló, benzinkút, vagy csak egy sima kis bekötőút mindenhol van...
Sok sikert! Az én fiam is 2,5 éves volt, mikor 3 hete már jól ment neki. Pont akkortájt már éjjelre sem kellett adnom pelust, meg a du-i alváshoz sem. Úgyhogy két hét még....!! sok idő! Bízz benne! Max mosol. Szerintem ennyit megér.
Van belőle még,ma vettünk neki 1 cs. Pampers nadrágpelenkát.Most is gyártanak fiúknak és lányoknak valót is.Azzal oldjuk meg az utat.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!