Mit rontottál el a gyereknevelésben?
Hát, én azt gondolom, meglehetősen sok minden hibát elkövettem/elkövetek a gyereknevelés során, őrlődöm is rendesen ezen, mégsem állítanám azt, hogy elrontottam a gyereknevelésben valamit… talán 10-15 év múlva, ha felnőtt lesz a gyerekemből, és ne adj' isten boldogtalan, gonosz, rosszindulatú ürgévé válik, akkor visszagonolva ostorozhatom magam, kereshetem a végzetes hibát. De akkor meg már minek?
Azt gonodolom, a gyerek és a szülő találkozásában van valami végzetszerű, nem véletlen, hogy valakinek milyen temperamentumú vagy képességű gyereke születik. Ahogy próbálja az ember megismerni, terelgetni azt, aki a gyereke, úgy hat rá a gyerek is. A legnagyobb hiba talán az lehet, ha azt hisszük szülőként, hogy mi mindent tudunk (vagy akár, hogy bárki mindent tud, és elhisszük mondjuk egy könyv alapján), és nem vagyunk képesek rugalmasan kezelni az elveinket, ahogy az adott „gyerekanyag” megkívánja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!