Közös szobában alszanak a gyermekeim. Mit tegyek, hogy tényleg aludjanak is?
Egyszerűen nem hajlandóak elaludni. A nagy 3,5 éves, a kicsi 2 lesz. Állandóan nevetgélnek, a nagy folyamatosan beszél, (a kicsi még nem beszél)szóval, tök jól elvannak. Kijönnek pisilni, aztán szomjasak, és még sorolhatnám.
Mit tehetnék, hogy tényleg aludjanak is.
Nálunk egy 2,5 éves fiú és egy 5 éves lány van. A lány még el is aludna egyedül, de a kicsit úgy kell altatni, hogy melléfekszek és mesét mondok. Elég hosszan... Közben a nagyobbik is elalszik. De ha mégsem, akkor 2 variáció van: ha jó passzban van, akkor egy puszi és mehetek ki, ha nem, akkor mellé kell feküdnöm simogatni. És ugye nem mondhatok nemet, mert akkor az van, hogy a kicsi mellé is odafeküdtem...
Mostanában, hogy nincs ovi és amúgy is elég meleg van kb 10 órakor fektetem őket, hamarabb úgysem aludnának el.
egyébként régebben nálunk is az vált be, hogy a kicsit hamarabb lefektettem és amikor elaludt bement a nagy is. De mostmár a kicsi nem aludna el egyedül. Eleinte szigorú voltam és megfogadtam, hogy nem fekszek mellé, mert aztán majd nem tudom leszoktatni róla (és milyen igazam lett). Néha 1 órát kellett a földön ülve, mesélve eltöltenem. Aztán egyszer beteg lett és melléfeküdtem, azóta se tudok szabadulni.Volt olyan időszak is, hogy nem én meséltem, hanem mese cd-t hallgattak, de akkor is ott kellett lennem. Pedig azt hittem, idővel meglóghatok, a cd szól nélkülem is. Esetleg kipróbálhatod, hátha nálatok beválik. Ja, még olyan is volt, hogy a nagy mesélt a kicsinek, de akkor se aludtak el hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!